Immigració

Passar a la Península amagats entre vidre i cendra tòxica

La Guàrdia Civil localitza al port de Melilla cinc persones amagades en contenidors de reciclatge

2 min
L'home amagat entre cendres, en el moment de ser sorprès per un agent, al port de Melilla

MartorellLa pressió policial a la frontera i la desesperació obliga a buscar noves vies per a la migració. Amagats en contenidors de vidre i de cendra tòxica per reciclar. Així ha trobat la Guàrdia Civil cinc homes que intentaven arribar a la Península des del port de Melilla, on havien aconseguit burlar la seguretat per introduir-se a la zona franca del recinte i colar-se en l'àrea de residus que s'envien a l'Espanya peninsular per tractar-los.

Fonts de la Guàrdia Civil de la ciutat autònoma han explicat a aquest diari que un guàrdia va detectar una cama que sobresortia en un sac ple de cendra tòxica procedent de la incineradora de Melilla. En un principi l'agent es va pensar que es tractava d'un cadàver perquè no es movia, però, un cop va obrir la bossa, l'home va reaccionar, segons es veu a les imatges del vídeo enregistrat. "Estava totalment desorientat per haver respirat la toxicitat de la cendra, no sabia on era", ha explicat la mateixa font.

En una zona pròxima, un agent va localitzar a l'interior d'un contenidor quatre homes totalment tapats pel vidre esmicolat a punt per ser reciclat, amb el risc que comporta en una eventual travessia de mala mar que dura unes set hores.

Rescat d'immigrants de contenidors de vidre i cendra tòxica a Melilla.

Malgrat l'aparatositat de la situació, els cinc homes van ser atesos per serveis mèdics, no van necessitar ingrés hospitalari i van passar a disposició de la Policia Nacional, el cos amb les competències d'immigració.

En un primer escorcoll visual durant el rutinari control fiscal que es fa en totes les mercaderies que s'envien a la Península, es van trobar 35 persones amagades, i en una segona revisió més exhaustiva ja es va localitzar els cinc que s'havien situat en llocs més perillosos.

L'any passat a la zona de seguretat del port de Melilla s'hi van localitzar 11.669 persones, i en aquests primers mesos del 2021 ja són 1.781.

Segons l'institut armat, són diverses les estratègies que s'utilitzen per accedir a aquesta zona del port. Alguns hi entren nedant i d'altres corrent al costat d'un camió per introduir-se als baixos o al remolc quan en tenen l'oportunitat, però també s'han documentat ocultacions en els dobles fons de vehicles i contenidors, com en els casos localitzats divendres, en un rutinari control fiscal.

stats