Societat 23/09/2018

La Guàrdia Civil ha detingut l'home que presumptament va maltractar el cadell 'Vida'

Els fets van ocórrer el passat 17 d'abril

Juanmi Mas
1 min
Maltracten un cadell i posteriorment el llancen a l'interior d'un contenidor a Son Ferriol

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut un home de 20 anys com a presumpte autor d'un delicte de maltractament d'un cadell, que posteriorment va ser tirat a l'interior d'un contenidor de Son Ferriol.

El 17 d'abril passat, agents del Servei de Protecció a la Natura (Seprona) varen tenir coneixement a través d'una associació animalista de Palma que un cadell havia estat trobat a l'interior d'un contenidor. L'animal havia estat ficat dins una bossa de roba i llançat a l'esmentat contenidor. Després del rescat, va ser traslladat a una clínica veterinària amb traumatisme cranioencefàlic i amb pronòstic reservat-greu.

A continuació, agents del Seprona varen iniciar la recerca per localitzar l'autor del maltractament. Durant la investigació es va saber que una persona havia adquirit, el mes de febrer, a través d'un portal de venda a internet, un cadell mascle d'edat i similituds morfològiques semblants a les dels ca aparegut al contenidor de Son Ferriol. Després de localitzar el comprador i posteriorment el venedor del cadell, agents del Seprona i un veterinari de la fundació Natura Parc varen extreure mostres de saliva dels dos cadells a fi de confirmar la relació de germanor a través de les proves d'ADN realitzades pel Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil. Les esmentades proves d'ADN varen donar un resultat positiu i demostraren que els dos animals eren de la mateixa ventrada, per la qual cosa es va arrestar l'autor de l'agressió.

stats