Societat 25/11/2021

Mallorca recorda i reivindica les víctimes de la violència masclista amb un memorial a Raixa

El Consell de Mallorca l'ha inaugurat aquest dijous amb motiu del 25-N

ARA Balears
2 min
L'acte d'inauguració del memorial a Raixa

PalmaEl Consell de Mallorca ha inaugurat aquest dijous un memorial que recorda i reivindica les víctimes de la violència masclista a l'illa. La idea del projecte consisteix a individualitzar cada una de les víctimes, identificar-les a través d'una peça única, que la representa i la contextualitza, i que es configura com un element inacabat. Segons ha detallat l'entitat insular, es tracta d'un cilindre buit que pot ser omplert per una flor, un record, una espelma... i que convida familiars i visitants a participar del memorial.

Amb motiu del 25-N, el Consell de Mallorca com cada any s'ha sumat a les mostres de rebuig, reivindicació i condemna de les violències masclistes. A més del missatge tradicional, el Consell Insular ha volgut sumar enguany la inauguració a l'emblemàtica finca de Raixa d'un memorial a les víctimes. En el comunicat han explicat que es tracta d'una instal·lació permanent dedicada a totes les víctimes d'assassinats masclistes a Mallorca des de l'any 2003. La idea del projecte consisteix a individualitzar cada una de les víctimes, identificar-les a través d'una peça única, que la representa i la contextualitza, i que es configura com un element inacabat.

Durant l'acte de presentació, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que aquest memorial és "un lloc per al record i la reivindicació, que ens serveix també de mirall com a societat". A més, la presidenta ha remarcat amb aquest acte "la serra de Tramuntana es converteix en racó per a la memòria i reivindicació d'una Mallorca lliure de violències masclistes". "És un acte de memòria històrica, d'una història que no volem que es repeteixi i per això cal no oblidar, ni negar i continuar dient prou. Per totes les que han estat víctimes i perquè no n'hi hagi cap més", ha sentenciat la presidenta.

stats