Societat 28/10/2019

El bisbe de Mallorca veu "amb bons ulls que els germans musulmans" puguin estudiar l'Islam

Taltavull creu que la decisió clarifica la postura que s'ha d'adoptar quant a l'educació religiosa

Maria Fuster
2 min
Sebastià Taltavull, a la dreta, en la presentació d'aquest dilluns.

PalmaEl bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha expressat al full dominical publicat el 27 de setembre el seu parer sobre la introducció de la religió islàmica a les aules. A la carta el bisbe es mostra satisfet i expressa que han vist "amb bons ulls que els germans musulmans tinguin la possibilitat d’estudiar la religió islàmica en els centres educatius de la nostra comunitat autònoma".

Taltavull també creu que la decisió "clarifica la posició que s'ha d'adoptar perquè tant la voluntat dels qui ens governen com el tractament que es doni al fet religiós en el món de l’ensenyament reconeguin que la dimensió religiosa –que no és de cap manera una qüestió privada– formi part del currículum educatiu i ajudi a la formació cultural dels ciutadans".

El bisbe es va estimar més no respondre a les preguntes de l'ARA Balears sobre aquest tema, que el diari ha tractat en profunditat al setmanari del 26 d'octubre a l'1 de novembre. El bisbe va expressar la seva voluntat d'explicar la seva opinió a tots els mitjans de comunicació a la vegada.

Al text també defensa l'autèntica "laïcitat positiva que reconeix la religió com a element imprescindible de la nostra cultura". "Entre nosaltres, doncs, serà bo que també els musulmans i els qui provenen d’altres àmbits culturals i religiosos coneguin allò que ens caracteritza i que defineix la nostra terra –que des que conviuen entre nosaltres també és la seva–, i que hauran d’assumir i compartir en favor d’una millor convivència", afirma.

"Cada religió ho expressa culturalment, proposant una antropologia i una ètica basada en la dignitat de la persona humana i oferint els elements educatius que ho facin viable. En aquesta aventura, l’ensenyament és un mitjà que no podem descartar, ans al contrari, l'hem d’incloure i promocionar", conclou.

stats