Societat 14/06/2020

Mallorca ha rebut 1.810 passatgers internacionals abans de l'arribada dels turistes del pla pilot

Tots els visitants han hagut de sotmetre's al període de quarantena

Ara Balears
1 min
Un membre de l'exèrcit vigila que els turistes compleixin amb les mesures de seguretat

PalmaMallorca ha rebut 1.175 passatgers internacionals els darrers 15 dies, i 1.810 el darrer mes, des que es va permetre l'arribada d'avions internacionals a l'aeroport de Son Sant Joan. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a través d'un comunicat, tots aquests passatgers procedents de l'estranger han hagut de sotmetre's al període de quarantena. A més, 10 passatgers internacionals més han arribat a les Illes, concretament a l'aeròdrom d'Eivissa, els darrers 30 dies, i també varen haver de fer la quarantena corresponent.

Cal recordar que l'Ordre ministerial SND/403/2020, sobre les condicions de quarantena a les quals han de sotmetre's les persones procedents d'altres països en arribar a Espanya durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel covid-19, va entrar en vigor el 15 de maig. S'hi estableix que els viatgers procedents de l'estranger han de guardar quarantena els 14 dies següents a la seva arribada. Durant aquest període, han de quedar en el seu domicili o allotjament, del qual només podran sortir per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, per assistir a centres sanitaris o per causes de força major. Les autoritats sanitàries realitzen un seguiment i control telefònic periòdic d'aquestes persones.

A Mallorca, els dies en què va haver-hi més passatgers de vols internacionals que varen aterrar a Son Sant Joan varen ser el dissabte 6 de juny (164 viatgers en quarantena) i el dilluns 8 de juny (152 passatgers en quarantena). D'altra banda, els dies amb menys trànsit aeri internacional varen ser el dimarts 2 de juny (8 persones en quarantena) i el dimarts següent, 9 de juny (9).

stats