Societat 27/08/2021

Mallorca acull una família espanyola evacuada de l'Afganistan

Ja són a un centre de l'IMAS, on viuran temporalment

ARA Balears
2 min
Seu de l'IMAS

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat que acollirà una família espanyola evacuada de l'Afganistan. Segons ha informat a través d'un comunicat l'entitat insular, els tres membres de la família ja són a un centre de l'IMAS. Els dos adults i el menor han arribat aquests divendres de la base de Torrejón després de ser evacuats en l'operatiu del govern espanyol i de l'Exèrcit per retornar els cooperants de l'Estat que es trobaven a l'Afganistan.

El conseller de Drets Socials i president de l'IMAS, Javier de Juan, ha confirmat que la setmana passada la Delegació del govern espanyol a les Illes es va posar en contacte amb el Consell de Mallorca per informar-los que entre les persones que s'evacuaven de l'Afganistan "hi havia una família de nacionalitat espanyola que tenia un menor a càrrec seu" i, ja que un dels membres del nucli familiar ja havia viscut a l'illa, "era una bona solució per a ells poder venir i refer la seva vida aquí".

A través d'un comunicat, el Consell de Mallorca ha explicat que no es tracta d'una família de refugiats, ja que són de nacionalitat espanyola, però ha remarcat que la família no tenia cap tipus de suport familiar al país després d'haver viscut molts d'anys a l'Afganistan, i, per tant, necessitava "un cert grau d'ajuda".

La família ha entrat dins el programa d'Atenció Integral a Famílies, un programa temporal de l'IMAS per a famílies que estan en una situació de risc. L'objectiu del Consell de Mallorca és treballar amb els membres del nucli familiar per a la seva reinserció laboral. A més, també han detallat que intentaran progressivament anar ajudant-los a "refer la seva vida".

L'IMAS ha posat a disposició del Govern de les Illes Balears fins a 16 places del seu sistema d'inclusió social destinades a persones provinents de l'operatiu d'evacuació de l'Afganistan.

stats