Societat 30/03/2020

Salut atén 856 pacients amb covid-19, 93 dels quals són a l'UCI

Actualment als hospitals públics hi ha 454 llits disponibles i 32 més a cures intensives

Maria Fuster
2 min
L'Hospital Son Espases. / ARA BALEARS

PalmaEl Ministeri ha informat que a Balears s'han comptabilitzat 1.000 casos de coronavirus, cosa que significa que té 856 pacients actius, 93 dels quals són a l'UCI, tenint en compte la mort de 37 persones i l'alta de 107 pacients. La Conselleria de Salut ha informat que actualment als hospitals públics hi ha 454 llits disponibles i 32 més a cures intensives.

La consellera Patrícia Gómez ha assenyalat que tot i que el govern s'està preparant per a un increment de casos, actualment encara a la sanitat pública hi ha prou llits lliures i disponibles per atendre malalts de coronavirus. Gómez ha afirmat que l'activitat a les zones que no es dediquen a atendre pacients amb covid-19 "és molt baixa". Només es fan operacions urgents, entre 13 i 15 al dia.

Meliá Palma Bay i Palau de Congressos

Gómez ha informat que previsiblement es traslladaran quatre pacients amb covid-19 de l'hospital Son Llàtzer a l'hotel hospitalitzat Meliá Palma Bay aquest dimarts. També ha explicat que s'organitzarà una zona de vuit unitats de 25 llits hospitaliaris, a la qual en dos dies es podria disposar de 200 llits.

D'altra banda, la consellera ha valorat positivament el fet de tenir "una planta hotelera important a les Illes i l'oferiment de moltes cadenes d'hotels". Així, "en lloc de muntar envelats, es podrà habilitar un espai a la planta baixa del Palau de Congressos". En cas que les UCI "arribin al seu límit", ha dit la consellera a la zona del Palau de Congressos, amb la supervisió del 061 es preveu instal·lar 24 punts d'UCI. "Ens volem anticipar als esdeveniments, però esperam no arribar a aquesta fase assistencial", ha dit.

Dels 856 pacients que han donat positiu a les proves, 153 són sanitaris, dos dels quals fan feina a Menorca i un a Eivissa. Alhora, n'hi ha 353 d'aïllats en vigilància activa per possible contagi.

Mallorca

A Mallorca 471 persones estan hospitalitzades amb el virus, 134 de les quals són a Son Espases (21 a l'UCI); a Son Llàtzer n'hi ha 84 (19 a l'UCI); a Inca n'atenen 12 malalts (6 a l'UCI); a Manacor, 32 (6 a l'UCI); a l'Hospital General, 12; a l'hospital Joan March, 8; al Psiquiàtric, 6, a Sant Joan de Deu, 18, i a l'hospital Creu Roja, 26. A la xarxa privada hi ha 4 persones a l'Hospital del Llevant, 1 a l'unitat de cures intensives de Muro, 15 (7 a l'UCI) a la Policlínica; 49 (9 a l'UCI) a la Palmaplanas i 7 a la Clínica Juaneda. D'altra banda, hi ha 425 persones a les quals les UVACS fan un seguiment a domicili.

Menorca

A Menorca hi ha ingressades a l'hospital Mateu Orfila 14 persones, 10 de les quals estan ingressades a l'UCI. També hi ha 32 persones amb covid-19 ateses a casa seva per les UVAC.

Eivissa

A Eivissa hi ha 43 persones ingressades a Can Misses, 12 a l'UCI, una resident a Formentera. A la clínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 7 malalts (3 a l'UCI). 32 malalts amb coronavirus són atesos per les UVAC a casa seva, un d'ells a Formentera.

stats