Societat 04/04/2020

Un home de 58 anys és el primer malalt amb covid-19 que surt de l'UCI de l'Hospital de Manacor

Els sanitaris varen celebrar el seu trasllat a la planta d'hospitalització i la seva família ha pogut veure el moment a través d'una videotrucada

M. F.
1 min

PalmaUn home de 58 anys, que nom Tomeu i que és natural de Montuïri, ha estat el primer pacient amb covid-19 extubat que ha sortit de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de Manacor. Els sanitaris han celebrat el seu trasllat a la planta d'hospitalització i els familiars han pogut veure el moment a través d'un videotrucada.

El pacient va arribar al servei d’Urgències de l’Hospital el 23 de març i va ser ingressat a la planta d’hospitalització destinada a atendre coronavirus. Dos dies després, a causa de l’empitjorament, va ser traslladat a l'UCi, on ha estat un total d’onze dies amb ventilació mecànica.

Quan aquest dimecres, dia 1 d’abril, va ser extubat, ja fou motiu de molta alegria per part del servei, i es va dur a terme també la primera videotrucada amb la seva família. Aquest dissabte, el pacient ha tornat a ser traslladat a planta, on s’espera que en breu pugui ser donat d’alta.

Segons ha informat el servei de comunicació de l'Hospital de Manacor en una nota, "per als responsables del servei d’UCI ha estat una experiència inoblidable". També han assenyalat que aquest trasllat d'UCI a planta els "anima a continuar treballant com fins ara".

Ahir, divendres, un altre pacient, aquest de Son Espases, també va passar de l'UCI a la planta d'hospitalització. Una millora que igualment varen celebrar metges, infermers, auxiliars i zeladors de la Unitat de Cures Intensives

stats