Societat 05/03/2020

L'Ajuntament de Palma multarà des d'avui les terrasses que tinguin tendals

El portaveu del govern municipal, Alberto Jarabo, diu que la "immensa majoria" dels locals afectats per la nova ordenança han fet el canvi requerit

K. O.
1 min
Santa Catalina serà la barriada amb més restaurants afectats per l’ordenança.

PalmaL'Ajuntament de Palma pot multar a partir d'aquest dijous els restaurants i bars que tinguin tendals a les terrasses amb un màxim de 3.000 euros en cas de reincidència per fer complir l'ordenança municipal. Si els locals encara no els han llevat les sancions oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros, però si segueixen sense canviar aquests elements, la multa serà d'entre 1.500 i 3.000 euros i l'Administració també podrà requisar les estructures que ocupin il·legalment l'espai públic.

La mesura afecta 127 establiments que han tingut un any per substituir aquests elements per altres que siguin mòbils i fàcilment desmuntables que es puguin retirar diàriament, juntament amb les taules i cadires, en finalitzar l'horari previst a la llicència. El portaveu del govern municipal, Alberto Jarabo, ha assegurat que la "immensa majoria" dels locals afectats per la nova ordenança han fet els canvis requerits, però donaran uns dies de marge més.

El portaveu també ha destacat que "a partir d'avui no es redueix cap metre d'ocupació de les terrasses, ni es lleven taules o cadires", perquè només es retiren els tendals que són substituïts per para-sols i mampares.

Jarabo ha agraït la col·laboració dels restauradors i ha manifestat que la mesura suposa un "equilibri" entre les terrasses i l'accessibilitat en els espais públics. A més, ha dit que el canvi no implicarà una reducció dels clients que consumeixin a les terrasses. Cal recordar que els restauradors varen demanar ampliar la moratòria de 18 mesos per anar substituint aquests elements, però l'Ajuntament de Palma s'hi va negar.

stats