Societat 22/08/2019

9 detinguts, un laboratori de cocaïna desarticulat i més de 90 quilos de droga requisats a la macrooperació antidroga a Mallorca

La Guàrdia Civil continua amb els escorcolls a Mallorca, Madrid i Barcelona

J.genovard
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa primera jornada de la macrooperació antidroga que es duu a terme a Mallorca, Madrid i Barcelona acabà amb 12 detinguts (9 a Mallorca i 3 a Barcelona) , un laboratori de cocaïna a Lloseta desarticulat i més de 90 quilos de droga requisats. Segons han informat fonts del cos armat a l'ARA Balears, durant la jornada d'aquest dimecres es dugueren a terme més de 10 registres a Palma, Capdepera, Marratxí i Lloseta en els quals també es van confiscar més de 10.000 en efectiu.

La macrooperació comença la matinada d'aquest dimecres quan la Guàrdia Civil de Mallorca incautà 80 quilos de cocaïna en una embarcació que viatjava d'Algesires a Mallorca. Un cop duta a terme aquesta passa, començaren els registres simultanis d'habitatges a Mallorca, Barcelona i Madrid. Hores més tard, i després de les primeres detencions, el cos armat localitzà un laboratori de cocaïna en un subterrani d'una finca a Lloseta. Durant la troballa del laboratori es requisaren 10 quilos de cocaïna més i es va procedir a la detenció de diversos membres de l'organització criminal.

Amb aquesta operació, el cos armat pretén desarticular una organització que distribueix cocaïna arreu de l'Estat i d'Europa i té les seus a Mallorca, Madrid i Barcelona. Segons les investigacions de la Guàrdia Civil, l'organització criminal, que està formada per espanyols i colombians, importa droga de Colòmbia a les Illes per a distribuir-la posteriorment arreu d'Europa.

El cos armat ha confirmat a l'ARA Balears que durant la jornada d'aquest dijous l'operació continua en marxa i no es descarta que pugui haver-hi més detinguts.

stats