Els 'looks' més impressionants de la gala del Met

Repassem els vestits que s'han vist a la gala, a la qual no han faltat Rosalía, Kim Kardashian o el raper Lil Nas X

7 min
La cantant Billie Eilish i el seu espectacular 'look'

BarcelonaIn America: A lexicon of fashion era el nom de l’exposició que s’inaugurava al Met de Nova York el nostre dilluns a la matinada i, per tant, aquest era també el dresscode de la gala en què es donava el tret de sortida a aquesta glamurosa mostra. Tot i això, no tots els privilegiats que enguany van tenir la sort d’estar entre els 450 convidats van entendre que la moda nord-americana havia de ser la protagonista. Malgrat els errors, però, la catifa vermella més important de l’any va ressuscitar l’esplendor de la moda, esborrat durant l’últim any i mig per la llarga nit de la pandèmia.

La Gala del Met d’enguany tenia quatre destacadíssims amfitrions de la generació zeta. De tots, la que va entendre més bé el missatge va ser la cantant Billie Eilish, que va segrestar el xou només aparèixer al reconegut museu novairoquès. La jove cantant va aproximar-se a la moda nord-americana reinterpretant Marilyn Monroe amb vestit de tul d’un color corall molt tènue dissenyat per la firma Oscar de la Renta. Com ella, també va mirar enrere per homenatjar la moda dels EUA l’actriu Barbie Ferreira, que va revisitar l’estil de les flappers amb un espectacular vestit brodat amb perles de l’emergent Jonathan Simkhai.

El raper Lil Nas X va ser un dels homes que va acaparar més flaixos gràcies a fer seu el xou dels tres vestits estil nina russa que ja havia fet Lady Gaga a la gala del 2019. El raper, de 22 anys, va aparèixer amb una capa gegantina, a sota de la qual portava una armadura daurada, a sota de la qual portava una granota super slim fit arrebossada de pedreria. Exitós mediàticament, però amb l’americanitat molt agafada pels pèls, ja que l’estilisme matrioixka era de Versace, una italianíssima firma de moda que si és dels EUA és només perquè la va comprar Michael Kors fa tres anys. L’altre home afortunat de la nit va ser A$AP Rocky, el nòvio de Rihanna, que va desavorrir els estilismes masculins amb una proposta supertrecadora i ultracòmoda: un cobrellit de patchwork embolicat. Als EUA tenen tradició d’enaltir el pragmatisme. Cola.

Rihanna, tota de negre, va vestir-se de Balenciaga, la firma francesa que va triomfar en la nit nord-americana. L’èxit del negre, però, no va ser gràcies a la cantant d’Umbrella sinó a Kim Kardashian, que va vestir-se amb una samarreta, una peça absolutament USA. La celebritat, però, va eclipsar la genial idea tapant-se de tela la cara. Apostant pel negre també va triomfar Sharon Stone amb un dues peces que la feia semblar l’esfinx de Guiza. Això sí, americanament signat per Thom Browne.

Per blocs de colors, Rosalía de granat per Rick Owens va homenatjar el mantó de Manila. Potser cap dels dos va caure que la peça prové de Manila i no de Michigan. Owens es un nord-americà que ha fet carrera a París. Uns tons per sota, la model Ella Emhoff –fillastra de Kamalah Harris– va excel·lir de vermell amb el xandall més elegant mai vist, signat per Stella McCartney.

Protestar i reivindicar és una tradició molt arrelada als EUA, i a això es van agafar dues polítiques invitades. Alexandria Ocasio-Cortez va posar-se un vestit amb el missatge “Poseu impostos als rics” escrit a l’esquena i el cul signat per la dona afrodescendent, immigrant i especialista en moda sostenible Aurora James. La congressista Carolyn Maloney va escollir els colors del moviment sufragista als EUA per al seu vestit-pancarta. També reivindicava en la pandereta que va fer servir en comptes de clutch.

La top model de 66 anys Iman va ser una de les més llampants al costat de la cantant Grimes. La primera folrada de plomes daurades i la segona vivint una fantasia medieval i futurista –amb espasa inclosa–, van fer unes referències molt tènues a Nord-amèrica. En l’extrem oposat hi va haver Debbie Harry i Ciara. La cantant de Blondie es va vestir amb texà blau a la part superior i amb franges vermelles a la inferior. Star-Spangled Banner 100%. La segona es va fer un vestit inspirat en la samarreta habitual d’aquest esport. Un pas més enllà només hi havia vestir-se d’hamburguesa.

Com en totes les gales, també hi va haver lloc per al nudisme. Els més ben executats de la nit no van ser gaire nord-americans. Zoe Kravitz es va posar una xarxa amb tirants preciosa de Saint Laurent i Kendall Jenner una gasa amb pedreria de Givenchy. I finalment, la gala de les gales no va renunciar tampoc al seu moment d’invitades florals. La model Irina Shayk el va interpretar en versió seminudista amb un americaníssim Jeremy Scott per a Moschinno. I Anna Wintour amb un vestit d’inspiració flamenca que complia el dresscode que ella mateixa havia imposat perquè el signava Oscar de la Renta, una firma que va vestir Jackie Kennedy. Què hi ha més estatunidenc que això?

Billie Eilish

La cantant Billie Eilish, organitzadora de la gala, amb un espectacular Oscar de la Renta amb aires a Marilyn Monroe

Kim Kardashian

Un dels 'looks' més atrevits i polèmics és aquest que ha portat Kim Kardashian de la casa Balienciaga

Maluma i Donatella Versace

Donatella Versace acompanyada de Maluma a la Gala del Met 2021, tots dos vestits per la firma que porta el cognom d'ella

Rosalía

Ha sigut la primera vegada de la catalana a la gala del Met i hi ha anat amb vestit de Rick Owens inspirat en els mantons de Manila

Timothée Chalamet

Una de les estrelles de la nit, el jove Timothée Chalamet, ha optat per un vestit de Haider Ackermann i vambes Converse.

Karlie Kloss

La model Karlie Kloss amb un espectacular vestit de Carolina Herrera

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez ha optat per un 'look' molt americà de Ralph Lauren

Rihanna

Rihanna amb un vestit 'extralarge' de Demna Gvasalia per a Balenciaga, amb la seva parella A$AP Rocky amb 'look' d'Eli Russell Linnetz

Kendall Jenner

La model Kendall Jenner amb un espectacular vestit de Givenchy

Emily Ratajkowski

La model Emily Ratajkowski amb un vestit de Vera Wang

Daniel Levy

L'actor ha optat per un espectacular 'look' de Loewe amb pedreria de Cartier

Sharon Stone

Sharon Stone vestida tota de negre però amb pedreria  en aquest dues peces signat per Tom Browne

Virgil Abloh

El dissenyador Virgil Abloh ha optat per jaqueta blanca combinada amb un barret ben original. Tot signat per ell, que és el director creatiu de la línia masculina de Louis Vuitton.

Carey Mulligan

L'actriu Carey Mulligan amb un vestit de Valentino

Alexandria Ocasio-Cortez

La congressista Alexandria Ocasio-Cortez ha apostat per un vestit amb missatge polític

Irina Shayk

Irina Shayk vestida de Jeremy Scott per a Moschinno

Justin Bieber i Hailey Baldwin

Justin Bieber vestit amb un dues peces de la seva pròpia firma, Drew. La seva esposa, Hailey Baldwin, hi ha anat vestida de Saint Laurent by Anthony Vaccarello

Carolyn Maloney

La cogressista Carolyn Maloney ha fet un homenatge a l'Equal Rights Amendment (ERA), tal com es pot comprovar en el seu vestit i en la seva pandereta. Els colors són els del moviment sufragista.

Eva Chen

Eva Chen, directora de moda d'Instagram, ha optat per un 'look' de l'emergent Christopher John Rogers

Debbie Harry

Debbie Harry, vestida amb una creació del dissenyador Zac Posen

Barbie Ferreira

Barbie Ferreira, vestida amb un paraula d'honor arrebossat de perles signat per Jonathan Simkhai

Zoe Kravitz

Zoë Kravitz, 'vestida' amb un vestit de reixeta amb pedreria

Ciara

La cantant Ciara vestida de la firma Dundas, que li va dissenyar un vestit de tall sirena inspirat en el món del beisbol

Grimes

La cantant Grimes, esposa d'Elon Musk, vestint una fantasia medieval reversionada amb mascareta inclosa

Ella Emhoff

Ella Emhoff, model i fillastra de Kamalah Harris, vestida de cap a peus per Stella McCartney

Anna Wintour

Anna Wintour vestida amb un vestit d'inspiració flamenca i estampat primaveral d'Oscar de la Renta

Iman

La 'top model' Iman vestida pel jove dissenyador Harris Reed

Lil Nas

El primer vestit del raper Lil Nas, que ha aparegut amb tres vestits sobreposats a l'escala del Met Museum de Nova York. Els seus tres vestits els signava Versace
El segon vestit del raper Lil Nas X
El tercer vestit de Lil Nas era una granota elàstica brodada de pedreria combinada amb unes 'monster boots' de Versace
stats