Societat 30/10/2020

Arriben 13 pasteres en un dia amb 181 migrants a les Balears

Les Illes ja superen el miler de persones que han arribat amb aquestes embarcacions

Ara Balears
2 min

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que aquest divendres han arribat a les Illes 13 pasteres amb 181 migrants. Set d'aquestes pasteres han arribat a Mallorca amb 92 ocupants i sis han estat localitzades a Eivissa amb 89 persones. Aquestes 13 embarcacions se sumen a la que va arribar aquest dijous a Formentera. Des de la Delegació han informat que aquesta xifra pot augmentar durant el dia.

El Sistema Integral de Vigilància Exterior (SIVE) ha detectat per radar tres de les embarcacions i devers les 2 h les han localitzades a unes 10 milles a l'est de Cabrera. A primera hora del matí, han localitzat l'altra pastera. La Guàrdia Civil i Salvament Marítim han anat fins a la zona i ha rescatat 41 persones, tots homes, i els han traslladat al port de Palma. A Mallorca han arribat quatre pasteres més amb 51 persones.

Una d'aquestes embarcacions que han arribat a l'illa l'ha localitzada un mercant, també durant la matinada, a més de 50 milles al sud de Portocolom, Felanitx. Devers les 3 h, la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han anat amb l'embarcació Illes Pitiüses a rescatar els onze ocupants de la pastera. Posteriorment han estat traslladats a Portocolom i els han dut a Palma.

A Eivissa durant aquest divendres han localitzat sis pasteres amb un total de 89 persones. Dues de les embarcacions les han trobades a la platja d'en Bossa, una amb 16 migrants i una altra amb 8. A Marina de Botafoc n'han localitzada una altra amb 11 persones a bord, mentre que a Figueretes n'han trobades dues més amb 40 migrants. A Formentera també n'han detectada una altra amb 14 migrants.

Aquestes noves arribades fan que la xifra de migrants que han arribat en pastera a les Illes superi el miler de persones. Cal recordar que aquesta és la segona vegada que han arribat 13 pasteres en un dia. Segons la Delegació del govern, enguany han arribat a Mallorca 60 embarcacions amb 797 migrants; a Eivissa n'han arribades 14 amb 187 persones, i a Formentera, 15 amb 184 migrants.

stats