Societat 13/02/2020

Localitzen una pastera amb 13 migrants prop de Cabrera

Cinc dels 13 algerians que hi han arribat són menors d'edat

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'una pastera.

PalmaCinc dels 13 migrants rescatats la matinada d'aquest dijous a Cabrera després d'arribar en una pastera procedent d'Algèria són menors. El secretari general de la Delegació del govern, Ramon Morey, ha informat que han estat sotmesos a proves per determinar-ne l'edat i que actualment es troben a disposició del Consell de Mallorca, que és qui té la competència en matèria de menors.

Morey ha assenyalat que els adults d'aquest grup seran traslladats a un centre d'internament per a estrangers (CIE) de la Península, mentre que els qui siguin menors d'edat quedaran a càrrec de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS).

El secretari general de la Delegació del govern ha explicat que un dels migrants va avisar l'112 al voltant de les 23 h d'aquest dimecres i en va facilitar la localització: l'illot de na Foradada, a l'arxipèlag de Cabrera.

Embarcacions de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim es varen desplaçar fins al lloc i es varen fer càrrec dels 13 migrants, que varen ser traslladats al port de Palma."A les 4 h ja estaven tots a disposició de la Policia Nacional", ha detallat Morey, que ha indicat que no és estrany que els migrants sol·licitassin ajuda perquè varen arribar "esgotats i fatigats".

A més, ha afegit que el propòsit dels qui fan la travessia en aquest tipus d'embarcacions lleugeres amb destinació a Espanya "sempre és arribar a la Península", però "la primera terra a la vista ja els basta".

Rècord

El 2019 va ser l'any en què més pasteres i migrants varen arribar a les Illes des que la Delegació del govern en té constància, amb 41 embarcacions interceptades i 507 migrants. A més, la xifra de persones que varen venir il·legalment per via marítima a les Balears va augmentar un 154% en comparació amb el 2018, quan es varen registrar 199 migrants i 17 pasteres.

stats