Societat 10/06/2021

Localitzen una nova pastera amb 20 persones a Santanyí

És la segona embarcació que arriba a les costes de les Illes en dos dies

ARA Balears
1 min
Una pastera arribada a les costes de les Illes.

PalmaLa Delegació del govern espanyol ha interceptat una nova pastera a les costes de les Illes. En concret, s'ha trobat l'embarcació a Santanyí (12 al caló de ses Egües i dos a Portopetro), amb 20 persones a bord. Tots els ocupants són homes i es troben en bon estat. És la segona embarcació que arriba a les costes de les Balears en dos dies, després de la interceptada aquest dimecres al Toro (Calvià) amb 17 migrants.

Segons ha assenyalat la Delegació, encara no s'ha trobat la pastera en la qual viatjaven els ocupants. En aquests moments intervenen patrulles de Seguretat Ciutadana i la Policia Local de Santanyí per tal de localitzar l'embarcació.

Amb tot i això, la d'aquest dijous, és la tercera pastera que ha arribat a l'Arxipèlag aquesta setmana i l'onzena des del diumenge 30 de maig. Enguany ja s'han localitzat a les Illes un total de 18 embarcacions amb 265 migrants.

Segons dades de la Delegació del govern espanyol a les Illes, aquest 2021 els efectius de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil ja han trobat 13 pasteres a Mallorca amb 197 migrants; a Eivissa n'han arribades tres amb un total de 33 ocupants; a Formentera n'han interceptades dues amb 35 persones a bord i a Menorca cap. Cal recordar que durant el 2020 varen arribar un centenar de pasteres a les Balears.

stats