Societat 13/09/2021

Més de 100 migrants han arribat en pastera a les Balears en poc més 24 hores

Els agents de la Guàrdia Civil han interceptat vuit embarcacions aquest diumenge

ARA Balears
2 min
Una de les pasteres que va arribar l'any passat a Cala Figuera.

La Guàrdia Civil i Salvament Marítim ha interceptat un total de vuit pasteres a les Illes Balears amb 122 migrants a bords en poc més de 24 hores. Tres de les embarcacions han estat localitzades a Formentera, dues a Cabrera, dues a Mallorca i una a Eivissa.

La primera pastera va ser localitzada gairebé a la una de la matinada d'aquest diumenge, Salvament Marítim va rescatar fins a 13 homes que eren en aigües de Cabrera. Segons va informar fonts de la Delegació del govern, totes les persones es troben en bon estat de salut, i els migrants van ser traslladats a Palma on estan a hores d'ara. Hores més tard, prop de les 7 del matí, Salvament Marítim va tornar a sortir per socórrer fins a 21 homes que van arribar amb pastera a Cala Figuera, a Santanyí. En un primer moment, només s'havien localitzat 18 homes, però, finalment, s'ha informat que els migrants que viatjaven en aquesta segona pastera són 21.

A les 23:45h la quarta pastera localitzada en les darreres 24 hores va arribar a la costa de Cabrera. Una embaració de pescadors va donar l'avís a Salvament Marítim que interceptaren l'embarcació en la qual hi viatjaven un 16 migrats.

A les costes de Fromentera es van localitzar i interceptar tres d'aquestes embaracions també durant la jornada d'aquest diumenge. La primera pastera es va localitzar a les 13.30 h, amb 15 ocupants, l'altra, en la qual anaven 14 homes a bord, es va interceptar a les 22 h, mentre que la darrera es va interceptar durant la matinada entre diumenge i dilluns i la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que els agents de la Guàrdia Civil van localitazar i detenir un total de 14 migrants (tots homes)

Aquest dilluns han arribat dues pasteres més. La primera l'han localitzada a les 6 h del matí a la costa de Palma i 16 migrants (tots homes) han estat interceptats i traslladats al port en bon estat de salut. Pel que fa a la segona, els agents de la Guàrdia Civil l'han interceptada a la zona de Cala Jondal (Eivissa) i juntament amb la col·laboració de Policia Local de Sant Josep de Sa Talaia ha detingut un total de 13 migrants.

Tots els migrants que han arribat en aquestes 24 hores a les Balears han estat traslladats ja a Palma i es troben en bon estat de salut a l'espera de passar a disposició judicial.

stats