Societat 15/07/2019

Llorenç Carrió defensa els cursos de català a barris empobrits de Palma

Eva Pomar, portaveu de Ciutadans a Cort, ha criticat la mesura i ha acusat José Hila de cedir a l'"obsessió d'adoctrinament" de Carrió

E. Navarro
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaEva Pomar, portaveu del grup municipal de Ciutadans a Cort, ha criticat que es posi en marxa el Servei de Dinamització Lingüística Territorial per al foment del català als barris empobrits de Palma i argumenta que hi ha altres prioritats. "Davant la falta de neteja i seguretat, davant la falta d'infraestructures i serveis i davant l'ocupació il·legal, l'Ajuntament de Palma el que proposa és incrementar classes de català. Hi ha altres prioritats abans d'aquesta", ha defensat Pomar.

En la mateixa línia s'ha situat el portaveu de Vox, Fulgencio Coll: "No necessiten més català, no necessiten dinamitzadors lingüístics pagats per l'Ajuntament, tenen altres problemes reals, com la manca d'habitatge". Pomar, més, ha acusat el batle de Palma, José Hila, de cedir als "nacionalistes" i a "l'obsessió d'adoctrinament del senyor Carrió".

El Servei de Dinamització Lingüística Territorial ja es va plantejar la legislatura anterior, però va quedar desert en dues ocasions "per defecte de forma", segons ha informat el regidor d'Educació, Llorenç Carrió. Es desenvoluparà amb quatre programes per fomentar la llengua a les escoles, a l'esbarjo, al comerç i entre els nouvinguts. En concret, es faran als barris de Son Gotleu, Pere Garau, la Soledat, Rafal, el Viver, Son Cladera, Camp Redó i Cas Capiscol.

"Nosaltres entenem que aquests serveis han d'aprofitar la inèrcia de la resta de serveis municipals, i allà on els tenim més concentrats són en aquests punts", ha explicat Carrió, qui ha afegit que "el programa compleix els objectius del Consell Social de la Llengua, no és una cosa que s'inventa l'Ajuntament", ha defensat.

Carrió preveu que pròximament en surti el concurs i en els pròxims sis mesos es posin en marxa els programes. El servei està pressupostat en uns 80.000 € i preveu "recollir més dades i anàlisis per veure si, amb vista a la segona part de la legislatura, poden arribar a més àmbits i barriades", ha afegit el regidor.

stats