El llonguet multiplica per cinc el seu consum gràcies a la ruta que el promociona

Des que el 2015 es va iniciar cada dimecres la ruta de forns que l'ofereixen, la demanda d'aquest pa de Ciutat s'ha disparat

El gerent de l'Associació de Forners i Pastissers de Balears, Pep  Magraner , ha informat aquest dimecres que el consum del llonguet ha augmentat cinc vegades des que el 2015 es va posar en marxa a Palma la ruta que ofereix un entrepà fet amb aquest pa palmesà i una beguda per tres euros cada dimecres.

El batle de la capital balear, José  Hila , ha expressat el seu suport a aquesta iniciativa fent un recorregut per alguns dels forns que hi participen. El batle i la comitiva han tastat alguns dels entrepans que ofereixen forns tradicionals de Palma com el forn de Ca   na   Cati , Can Canet , el forn del Sant Crist, el forn Fondo i el forn de Sant Elies.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de palma, Rodrigo Romero, ha explicat que l'objectiu de la Ruta del  Llonguet  és augmentar el consum de pa de qualitat i promocionar els productes locals.  En aquesta cinquena edició, la iniciativa de promoció del panet característic de Palma es va posar en marxa al setembre en una trentena de forns i s'allargarà fins al 20 de novembre.

Romero ha assenyalat que s'ha modificat l'inici de la Ruta del  Llonguet , que el 2018 va començar a l'agost, per facilitar-hi la participació de més consumidors després de les seves vacances estivals.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF