Detenció
Societat 21/01/2023

En llibertat l'home britànic resident a Mallorca acusat de col·laborar amb un oligarca rus

Se l'acusa d'ajudar-lo a ocultar el seu patrimoni

ARA Balears
1 min
Vistes del port de palma des del Terreno

PalmaL'Audiència Nacional ha deixat en llibertat Richard Masters, de nacionalitat britànica i resident a Mallorca, detingut per col·laborar amb l'oligarca rus Viktor Vekselberg. El Departament de Justícia dels Estats Units l'acusa d'ajudar Vekselberg a ocultar el seu patrimoni.

Segons ha informat Europa Press, Masters s'enfronta a càrrecs per conspiració per defraudar els Estats Units i cometre delictes contra el país, violació de la Llei de poders econòmics d'emergència internacional i blanqueig de capital.

Masters, que dirigia una empresa de gestió de iots a Espanya, va utilitzar presumptament un nom fals per al seu iot als Estats Units per tal que aquest passàs desapercebut per a les institucions del país, la qual cosa va permetre el que, segons els fiscals, varen ser "centenars de milers de dòlars en transaccions" per al iot que d'una altra manera no s'haurien permès.

Cal recordar que el iot de Vekselberg va ser confiscat per les forces de seguretat espanyoles a l'abril, a petició de les autoritats estatunidenques, per presumpte blanqueig de capital, violació de la legislació sobre sancions i frau bancari.

stats