Societat 04/12/2020

Queda en llibertat amb càrrecs el sospitós de la mort d'un home a Binissalem

La Guàrdia Civil ha deixat de cercar el cos de la víctima a la finca on compartia pis amb el presumpte homicida

A. T.
2 min
Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil

PalmaEl principal sospitós de la mort d'un home amb el qual compartia casa en una finca de Binissalem, Juan Torres, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial aquest migdia, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil. El jutjat li ha imposat com a mesura cautelar la prohibició de sortir de Mallorca fins que es faci el judici.

El cos de seguretat ha deixat de cercar el cos de la presumpta víctima –un home que va desaparèixer aquest estiu– a la finca on compartia pis amb el processat, on es varen desplegar efectius durant tres dies seguits. Ara, la investigació continuarà per una altra banda, segons han indicat fonts de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil va arrestar dimarts el principal sospitós –investigat també per tres desaparicions similars a Eivissa els darrers 22 anys– a la mateixa finca on vivia amb la víctima. La casa està ubicada en un terreny rústic de Binissalem, on els investigadors pensaven que podria haver ocultat el cadàver.

"El Pirata"

Juan Torres és conegut a Eivissa com "Rotavella" i "el Pirata", segons van informar mitjans locals. L'home, de setanta anys, té múltiples antecedents i condemnes per delictes violents. A més, el van investigar per tres desaparicions misterioses a Eivissa durant les darreres dues dècades. Tot i això, l'home mai va arribar a ser jutjat per aquests crims, perquè mai van aparèixer els cossos.

Entre els antecedents de Torres, la Guàrdia Civil va trobar que va arribar a ser enemic públic número 1 d'Eivissa. Els tres casos de desaparicions amb les quals se'l relaciona guarden similituds amb la darrera, a Binissalem.

El primer home desaparegut amb el qual es relaciona Torres va ser Antonio Ferrer, de 77 anys, del qual no se sap res des del 4 de desembre de 1997. Segons van comentar persones de l'entorn de la suposada víctima, l'ara processat l'amenaçava perquè li donés doblers. De fet, el cotxe del desaparegut va aparèixer a la casa en la qual vivia Torres.

Només un mes després, el gener de 1998, el propietari d'aquest domicili, Thomas Egner, de 41 anys, també va quedar en parador desconegut. El tercer desaparegut a Eivissa va ser Francisco López Álvarez, de 60 anys, que també tenia relació amb el conegut com "el Pirata", segons la Guàrdia Civil.

stats