La nova llei de voluntariat regularà per primera vegada l'accés de persones amb discapacitat i dependents

El Govern ha aprovat el Projecte de llei, que respon a una petició del sector 

El Govern ha aprovat aquest divendres el Projecte de llei de voluntariat de les Illes Balears. La nova norma regularà per primera vegada l'accessibilitat al voluntariat de persones amb discapacitat o dependència, menors d'entre 14 i 18 anys i persones majors. La nova llei respon a una petició del sector d'actualitzar la norma vigent des de l'any 1998.

La llei serà aplicable a les persones voluntàries i a totes les entitats i programes de voluntariat que es duguin a terme a les Balears. La norma té per objecte regular, reconèixer, divulgar, promoure i protegir el voluntariat en tots els seus àmbits, com a forma de participació mitjançant programes desenvolupats en el marc d'entitats de voluntariat.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que aquest projecte era un dels compromisos d'aquesta legislatura i ha assenyalat que "és un reconeixement a la gran tasca que realitzen totes les persones que es dediquen al voluntariat i una forma de donar-los la visibilitat i la presència pública que es mereixen".

Per la seva part, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha manifestat que la llei estableix la necessitat de dotar la comunitat d'un pla de voluntariat en què es recullin les mesures de suport que s'han d'impulsar partint de la responsabilitat pública i garantint "la independència de les entitats i de les persones voluntàries".

Per altra banda, el president de la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears, Xavier Torrens, ha volgut agrair a tota la gent que ha fet possible que es dugués a terme. Torrens ha exposat que "és una norma que era necessària per adaptar-se a les necessitats que vivim avui dia".

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF