Societat 14/03/2019

326 llars amb pobresa energètica ateses i 774 ajudes, el balanç de la Creu Roja a les Balears

El 65% de les persones ateses per l'entitat al conjunt de l'estat espanyol són dones

Ara Balears
2 min
_MG_1390

PalmaUn total de 774 ajudes econòmiques per al pagament de rebuts de llum i gas i 326 habitatges en situació de vulnerabilitat atesos a les Illes Balears, una xifra que respon al valor econòmic de 73.000 euros. Aquest és el balanç que la Creu Roja fa de la seva labor contra la pobresa energètica durant el 2018.

L'entitat defineix la pobresa energètica com un aspecte més de la pobresa que afecta d'una manera més intensa les llars més vulnerables. Així ho recull al darrer Bulletí sobre la vulnerabilitat Social, el número 17, titulat 'La vulnerabilitat associada a l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica en la població atesa per la Creu Roja'.

El mateix informe explica que més de 100 famílies en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social participaren en tallers d'assessorament i informació per millorar l'eficiència energètica de les seves llars. En aquest sentit, l'any passat es varen dur a terme a diferents municipis de l'Arxipèlag activitats per analitzar la factura, ajustar la potència contractada i la tarifa més adequada i informar de com sol·licitar les ajudes socials i el bo social elèctric.

A més, la Creu Roja va entregar gratuïtament 103 'kits' d'eficiència energètica a famílies vulnerables. Aquests equipaments inclouen bombetes de baix consum, rivets per a portes i finestres, regletes elèctriques, entre altres instruments que permeten millorar de manera senzilla l'ús de l'energia a casa.

"Ajudam les famílies més vulnerables perquè puguin adequar el consum d'energia a les seves llars. Els entregam 'kits' d'eficiència perquè puguin estalviar en la factura i en situacions extremes, els ajudam amb el pagament de rebuts per evitar talls de subministrament", ha assenyalat la coordinadora de l'àrea d'inclusió social de l'entitat a les Balears, Eli Michón.

El 65% de les persones ateses són dones

El Bulletí sobre la Vulnerabilitat Social de la Creu Roja Espanyola número 17 analitza els principals problemes relacionats amb la pobresa energètica que afecten les persones ateses per la Creu Roja. D'aquestes, al conjunt de l'estat espanyol, el 83,3% està en risc de pobresa i exclusió social i l'informe conclou que d'aquest percentatge, més del 65% són dones.

D'altra banda, detalla també que a les llars amb les quals han treballat hi ha una important presència de nins i nines, famílies monomarentals, persones grans i persones amb diversitat funcional.

Finalment, mostra que el 56% de les persones enquestades afirma que la pobresa energètica té conseqüències en la salut, com malalties respiratòries, reumatisme o artrosi.

stats