Publicitat
Publicitat

METEOROLOGIA

4.000 llamps i 69 incidents en la primera tempesta d’agost

Ciutadella pateix inundacions i cau part d’un sostre a Palma

La primera tempesta de l’estiu va deixar ahir un registre de 69 incidents a les Illes Balears per intenses pluges, segons informà el servei d’emergències 112. D’aquests incidents, 56 succeïren a Mallorca, 7 a Eivissa i 4 a Menorca. En total, es varen produir 18 inundacions d’habitatges i comerços, 16 de vies públiques i 5 caigudes d’arbres i objectes.

A Ciutadella, hi va haver fortes inundacions que convertiren en torrents els carrers que baixen al port i provocaren problemes al polígon industrial. Algunes botigues es varen negar i fins i tot es va haver de desallotjar un supermercat, que es va veure obligat a tancar.

Palma també va ser una ciutat fortament afectada. La intensitat de la pluja va ensorrar part del sostre d’un habitatge del carrer Servet, sense provocar cap ferit ni el desallotjament de la casa. Com és habitual els dies d’estiu que no fa sol, els turistes optaren per visitar el centre de la ciutat, que ahir va estar tot el dia ple de passejants. Això també es notà en la quantitat de vehicles estacionats i en algunes retencions a les vies principals.

4.000 llamps

El gruix de la tempesta elèctrica va tenir lloc a la matinada i al matí. Un total de 4.000 llamps varen caure a les Illes entre divendres i dissabte, la meitat dels quals es concentraren entre les 5 i les 11, segons informà l’Aemet(Agència Estatal de Meteorologia).

L’Aemet va mantenir l’alerta taronja per intenses pluges i tempestes tot el dia a totes les Illes. Per avui, no hi ha alerta a cap de les Illes i es preveuen intervals de niguls a Mallorca i Menorca amb probabilitat de ruixats, i el cel tendirà a poc ennigulat a l’horabaixa. A Eivissa i Formentera predominarà el cel poc ennigulat, sense descartar algun ruixat ocasional aquesta matinada. Les temperatures nocturnes experimentaran un lleuger descens i les diürnes pujaran.

Pel que fa al vent, a Menorca bufarà de nord, amb algun interval fort, mentre que a l’horabaixa anirà girant a oest. A la resta de l’Arxipèlag, el vent arribarà fluix del nord i girarà a sud-oest a l’horabaixa.

Les altes temperatures que han predominat tot l’estiu continuaran donant una treva durant la primera meitat de la setmana que ve, segons la previsió de l’Aemet. Les temperatures diürnes no superaran els 30 graus i les nocturnes també seran suaus. Així mateix, els intervals de niguls seran freqüents a totes les Illes.