Descobreixen un nou 'modus operandi' per robar dins els habitatges d'Eivissa

Aquesta nova tècnica consisteix a obtenir informació a través de cridades telefòniques de lladres que es fan passar per personal d'empreses de seguretat 

La Guàrdia Civil ha advertit aquest dissabte en una nota de premsa sobre un nou 'modus operandi' per entrar a robar a l'interior d'habitatges a Eivissa. Aquesta nova tècnica consisteix a obtenir informació a través de cridades telefòniques de lladres que es fan passar per personal d'empreses de seguretat.

Segons ha explicat la policia, les víctimes dels robatoris havien rebut aquest tipus de trucades des de telèfons mòbils. D'aquesta manera, els lladres obtenien informació sobre horaris, característiques de l'habitatge i dispositius de seguretat de la mateixa per a, posteriorment, perpetrar els robatoris.

La Guàrdia Civil ha recordat que no s'ha de facilitar informació per telèfon a terceres persones, "encara que s'identifiquin com a personal de seguretat o de qualsevol altra empresa proveïdora de serveis". En cas de rebre trucades o visites d'aquest tipus, subratlla la Guàrdia Civil, s'ha de comprovar "la veracitat de la cridada" amb els serveis centrals de l'empresa de seguretat; en cas contrari, és necessari contactar amb la Guàrdia Civil o la Policia Local del seu municipi.

L'Institut Armat està col·laborant amb les empreses d'alarmes perquè informin d'aquesta situació tots els seus clients a Eivissa i perquè els recordin també les mesures de seguretat bàsiques per prevenir robatoris. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF