Societat 18/09/2021

La línia 2 de l'EMT, que recorre el centre històric de Palma, serà gratuïta

El bus es passarà a dir Centre Ciutat i tindrà una freqüència de cada mitja hora

ARA Balears
2 min
Imatge de la nova línia gratuïta 'Centre Ciutat'.

PalmaLa línia 2 de l'EMT, que recorre el centre històric de Palma, serà completament gratuïta per a tota la ciutadania. Així ho ha anunciat el batle de Palma, José Hila, aquest dissabte, coincidint amb la Setmana europea de la mobilitat. La línia passarà a dir-se Centre Ciutat i tindrà la freqüència de cada mitja hora amb una primera sortida a les 7 del matí i una darrera sortida a les 20.20 hores.

Així, a partir de la setmana que ve, els usuaris hauran de validar el viatge a la línia Centre Ciutat amb la targeta ciutadana, tot i que el viatge no es descomptarà. A les persones sense targeta ciutadana se'ls lliurarà un bitllet senzill a preu zero. El bus connecta el centre amb barris com Bons Aires, el Fortí i Camp d'en Serralta. Aquesta iniciativa, que s'aplica a altres grans ciutats espanyoles i europees, forma part del conjunt de mesures del pla Palma Camina.

"Presentam una iniciativa en la línia d'una aposta decidida per la mobilitat sostenible i que vol donar alternatives al vehicle privat", ha defensat Hila. En aquest sentit, ha afirmat que aquesta acció "dona alternatives reals juntament amb l'ampliació de Bicipalma, els aparcaments dissuasius i les zones per a vianants perquè el centre sigui un espai més saludable". Per part seva, el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha explicat que aquest bus "respon a les inquietuds de Palma Camina que han expressat diferents entitats de no aïllar el centre de Palma".

El recorregut que fa és el següent: Escola Graduada, Gabriel Alomar - Sindicat, Grans Magatzems – Sindicat, Pl. d'Espanya - Estació Intermodal, Comte Sallent, General Riera – Ticià, Balanguera, Rodríguez Méndez – Argentina, Passeig Mallorca / Instituts, Jaume III, pl. de la Reina / Catedral, pl Cort, pl. d'en Coll, pl. de la Quartera, Jutjats Nous.

stats