Les cares de la setmana

Catalina Cladera

La socialista Catalina Cladera serà la presidenta del Consell de Mallorca durant els pròxims quatre anys. La institució insular reedita per primera vegada un pacte d’esquerres, de la mateixa manera que el Govern. La situació política és favorable per enfortir les mesures que s’han pres aquesta legislatura passada, però el nou executiu haurà d’afrontar reptes nous, com és la gestió del turisme i la mobilitat en una illa on cada dia és més difícil circular. Les polítiques socials també hauran de ser vitals.

Miriam López

L’alumna de Sant Gaietà passarà a la història com l’estudiant que ha tret la millor nota a la Selectivitat. El resultat de totes les proves que ha realitzat ha estat un 10. Un fet inèdit i complicat que tot el professorat que ha avaluat els seus exàmens considerassin que ho havia fet absolutament perfecte. Miriam López confessa que es forçava a fer altres coses, perquè “si estàs tot el dia estudiant, no està bé. És millor sortir per després estudiar contenta”.

Arnau Pons

Considerat un dels intel·lectuals més exigents i controvertits del panorama català, Arnau Pons (1965), poeta, assagista i traductor de Felanitx acaba de publicar Reixes de llengua, un nou volum de l’obra completa de Paul Celan, Thomas l’obscur, de Maurice Blanchot i El dolor de Marguerite Duras, versionada a quatre mans amb Blancallum Vidal. Respecte de Catalunya, diu que té “un sentiment de no pertinença” que viu com “un alliberament”.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF