Societat 04/10/2021

Lanvin reneix amb Batman com a protagonista

La firma més antiga de París torna a la presencialitat reformulada per arribar al nou públic del luxe

2 min
Un dels vestits de Lanvin per a la primaver-aestiu 2022

BarcelonaLa signatura Lanvin ha presentat una col·lecció primavera-estiu 2022 en la qual la inspiració en la dècada de 1920, l'art déco i el superheroi Batman han format un còctel explosiu que, contràriament al que podria semblar d'entrada, ha donat grans resultats. En la seva primera desfilada a la passarel·la des del març del 2020, quan la pandèmia va obligar a reconvertir les presentacions en trobades virtuals, Lanvin va apostar per la lleugeresa en peces que aposten per la llibertat, el moviment i l'erotisme. Minivestits prisats amb molt de vol, vestits de lluentons amb escots pronunciats, caçadores masculines i vestits jaqueta amb una estètica esportiva han sigut les peces principals de la presentació.

La sorpresa en aquesta firma, fundada per Jeanne Lanvin el 1889, la més antiga de París, va ser veure que un dels principals protagonistes de la història del còmic, Batman, s'havia convertit en el protagonista absolut dels estampats. Fins i tot en els tons, ja que el violeta i el verd pistatxo que vestia el malvat Joker van acolorir les peces de la col·lecció. "Teníem ganes d'alguna cosa glamurosa, alegre, sexi i molt simple. La idea era donar suport als nostres clients després de la pandèmia per tornar a la vida social. Crec que aquest és el nostre deure", va dir a la premsa després de la desfilada el director creatiu de Lanvin, Bruno Sialelli.

Desfilada de Lanvin per a la primavera-estiu 2022

El creatiu, que va arribar a la marca el 2019 després de quatre anys marcats per la incertesa i la falta de lideratge en l'empresa, ha explicat que aquest còmic és per a ell una "màquina de somnis" i una "referència personal" i que per això l'ha fet servir. "Sempre busco una manera d'incloure referències personals que m'obsessionen i posar-les en context amb els codis de la casa. L'art déco és molt important per a Lanvin i, veient les pel·lícules de Batman dels anys 90, em vaig adonar de fins a quin punt el seu univers es definia a partir de les idees de l'arquitectura art déco", assegura.

A més d'aquesta col·laboració amb Warner Bros per a la inclusió dels estampats de Batman, Lanvin va renovar la seva aposta d'accessoris, com la bossa amb corretja de cadena, en una nova versió de forma corba, i ha apostat per les esportives en clau anys 90 per a les sabates. La desfilada de Lanvin segueix l'estela del nou públic del luxe, que accepta criteris més comercials i té gustos més prosaics. La passarel·la va comptar amb un càsting divers, amb models de talla gran, com Paloma Elsesser; i tops com Carmen Kass o Naomi Campbell, que va tancar la desfilada amb un vestit jaqueta negre amb camisa de lluentons i una llarguíssima capa de superheroïna.

stats