Societat 19/02/2018

L'antiga fàbrica de Pollença, pendent de nous propietaris

Can Morató es podria convertir en un hotel, un centre d'oci o un centre comercial

Ara Balears
1 min
L'antiga fàbrica de Pollença pendent de nous propietaris

PollençaL’anunci de la venda de l’edifici de l’antiga fàbrica pollencina Can Morató a una immobiliària de Pollença ha obert el debat entre alguns veïns a les xarxes socials. En els comentaris es parla sobre possibles usos que es podrien donar a l’edifici.

L’antiga fàbrica de catifes, situada a l’entrada del poble, va ser un dels principals motors d’activitats industrials del municipi entre el 1922 i el 1960. La fàbrica fa anys que està en venda, i el preu que se'n demana actualment és de 2.200.00 euros. Des de la immobiliària han comunicat que ja hi ha alguns interessats i que està en venda amb tres possibles futurs: una residència privada, una finca o una zona comercial i d’oci. Segons el gerent de la immobiliària Pollentia Mallorca Properties, José Martín, l’Ajuntament de Pollença està interessat que tot el procés es posi en marxa i a donar una funció a aquest edifici pollencí tan emblemàtic.

Actualment és un dels pocs exemples d’arquitectura industrial de les Balears i està situat en un terreny classificat com a sòl rústic, cosa que significa que s’ha de respectar l’edificació ja existent. El problema és el greu estat de conservació en què es troba, cosa que no va poder remeiar la seva catalogació com a Bé d’Interès Cultural. “La façana està protegida i s’hauria de restaurar, ja que això donaria valor a l’edifici”, explica Martín.

stats