SOCIETAT
Societat 15/10/2014

Els Estats Units diuen que els vols militars que passin per Espanya no inclouran implicats en la cura de malalts d'Ebola

El ministre de Defensa abordarà aquesta setmana amb el seu homòleg nord-americà la utilització de les bases espanyoles per part de les tropes de l'exèrcit nord-americà que Washington enviarà a l'Àfrica occidental per lluitar contra l'epidèmia

Europa Press
1 min
L’OMS augmenta fins a 2.400 els morts per Ebola a l’Àfrica occidental

MadridL'ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos, ha explicat que els vols de l'operació militar nord-americana contra l'Ebola que passin per Espanya, seran de "qüestions tècniques" i no inclouran a gent que estigui "implicada en la cura dels malalts". "Estats Units té la capacitat d'usar Espanya com un punt de trànsit, però com aclariment, aquestes missions seran de qüestions tècniques, d'entrenament, d'enginyeria. La gent que viatgi en aquests avions no estarà implicada en la cura dels malalts", ha aclarit en una entrevista a Antena 3.

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, abordarà previsiblement aquesta setmana amb el seu homòleg nord-americà, Chuck Hagel, la utilització de les bases espanyoles per part les tropes de l'exèrcit nord-americà que Washington enviarà a l'Àfrica occidental per lluitar contra l'epidèmia d'Ebola. Aquestes es faran servir per al proveïment de les seves aeronaus i descans de les seves tripulacions en els vols de trasllat de material.

El PSOE vol conèixer en detall si les bases militars de Morón de la Frontera (Sevilla) i Rota (Cadis) estan adequadament preparades contra l'Ebola abans de decidir si dóna suport que permeti el seu ús en l'operació militar dels Estats Units contra el brot de la malaltia a l'Àfrica. Així ho ha afirmat la portaveu socialista al Senat, Maria Chivite, en una entrevista a 'Los Desayunos de TVE' recollida per Europa Press, en què ha subratllat que l'important és conèixer si les bases i el seu personal tenen les mesures de protecció adequades, si hi ha protocols, si el personal està ben format i quins són els recursos, abans d'adoptar un compromís.

stats