Dimarts començam els assajos de la Coral Universitària

El músic mallorquí Joan Company Florit ens explica la setmana que li espera

Acab de tenir un cap de setmana molt carregat. Cada 15 dies vaig a la Corunya per atendre els assajos del cor de l’Orquestra Simfònica de Galícia, del qual som director titular des de fa 23 anys. Dimarts començam el nou curs de la Coral Universitat de les Illes Balears, coral que vaig fundar fa 43 anys. Assajam els dimarts i els dijous; són dos dies compromesos. Duim un ritme prou exigent perquè, a més, som el cor que més canta amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. I també tindré l’inici dels cursos dels 11 cors filials. Dilluns aniré a veure un dels cors per donar-los la benvinguda. Divendres, dia 13, estic convocat a Sonoteque, que és allà on assaja l’Orquestra Simfònica. S’ha de fer una entrevista reportatge, amb altra gent, que si no mal record és per incloure en un vídeo promocional de la Simfònica.

La meva filla acaba d’arribar de Pequín, on ha estat un mes i mig aquest estiu, després de viure-hi durant cinc anys. És professora de xinès. O bé dilluns, o bé dimecres, ens haurem de veure per dinar o sopar junts. Dissabte, dia 14, tinc una festa familiar, a la Costa d’en Blanes, d’un cunyat que fa 75 anys, la seva dona n’ha complit 65 i també celebren 40 anys de casats.

Dia sí, dia no, faig comptes venir a Sant Joan a veure els pares, que ja són majors: mon pare té 94 anys i ma mare en farà 90. Gràcies a Déu, viuen sols, però els germans procuram venir i fer-los companyia. Pot ser que, fins i tot, algun dia quedi a dormir a ca seva. Encara no ho tinc decidit.

Cada matí seré al meu despatx a l’edifici de la Riera, perquè la setmana que ve començarà el nou curs de la partituroteca, de la qual som director i fundador, igual que del Centre de Documentació Musical de la Universitat. Partituroteca és un nom que la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola no té acceptat, però jo l’he imposat. O sigui que la setmana vinent m’agafa l’inici de molts de cursos, tal com passa per tot arreu en el mes de setembre.

La partituroteca comença el seu curs. Allà no només catalogam i arxivam, sinó que també, enguany, preparam un cicle de concerts amb material d’aquest fons. Un repte que ens fa molta il·lusió.

La setmana que ve em tocarà complir amb el tradicional dinar amb dos amics, que solem fer cada 15 dies durant el curs, en dimecres. Crec que és molt important cuidar les velles amistats. I un altre compromís que tinc és anar a veure la família Ferragut, perquè s’han complit 50 anys de la inauguració de l’Auditòrium de Palma, construït per don Marc Ferragut. Com que som amic dela família i fins ara no he pogut anar a felicitar-los, hi aniré la propera setmana. Es tracta de fer un sincer reconeixement a un home que va ser el primer a fer possible un projecte d’auditòrium modern a Espanya i a invertir en la cultura, cosa que no han fet els hotelers.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF