Societat 21/07/2021

L'STEI acusa Educació d'"ignorar" els requisits acordats per impartir classes en català

Reclamen que s'exigeixi als ensenyaments artístics superiors el mateix nivell que a la Secundària

ARA Balears
1 min
La biblioteca de l'ESADIB.

PalmaL'STEI Intersindical ha acusat la Conselleria d'Educació d'"ignorar" els requisits acordats per impartir classes en català. Segons han explicat en un comunicat, el departament de Martí March no ha complert les decisions preses dins el Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) per majoria.

El sindicat havia reclamat en el CEIB del gener passat que el requisit lingüístic en català per als ensenyaments artístics superiors fos el mateix que es demana per al cos de Secundària. Aquesta esmena va tenir el suport de la majoria d'integrants del Consell, segons asseguren des de l'STEI. "La Conselleria ha menystingut completament la petició i ha tirat pel dret amb una redacció unilateral", denuncia el principal sindicat dins el món educatiu.

Segons el text publicat al BOIB, el requisit lingüístic del professorat d'ensenyaments artístics superiors serà el que recullin els seus reglaments respectius, i aquest fet fa que, segons l'STEI, "es devaluï el coneixement de la llengua catalana, alhora que es fan passes enrere en el procés de normalització lingüística.

L'STEI Intersindical reclama, una vegada més, la necessitat d'oferir un Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC) diferent per al cos de mestres i per al de Secundària i la resta de cossos, d'acord amb les recomanacions del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears. "Aquests plans de formació són un complement imprescindible per a la millora de la competència lingüística del professorat i per atendre amb condicions la realitat plurilingüe de l'alumnat de les Illes Balears", tanquen.

stats