Societat 27/05/2021

L’Oficina d’Habitatge de Menorca augmenta un 41% el nombre d’actuacions respecte del 2019

El 42% són persones adultes, d'entre 35 i 65 anys, la majoria dels quals formen un nucli familiar de dos adults amb fills

Iván Martín
1 min
L'equip de l'Oficina d'Habitatge de Menorca ha fet balanç de 2020.

MaóL'Oficina d'Habitatge de Menorca va realitzar l'any 2020 un total de 7.000 actuacions d'atenció a famílies o unitats de convivència, un 41% més que les registrades el 2019. Aquestes actuacions han permès ajudar 657 famílies amb dificultats relacionades amb l'habitatge. La coordinadora i treballadora de l'Oficina, Beatriz Pons, ha recordat que "cada situació residencial requereix diverses actuacions per atendre les necessitats de la persona, família o unitat de convivència que sol·licita l'ajuda".

D'altra banda, des de l'Oficina d'Habitatge que gestiona Provivienda destaquen els nous perfils de les persones ateses, que inclouen a les famílies que amb la crisi sanitària de la covid-19 s'han vist perjudicades a l'hora de trobar feina, i per tant pateixen dificultats per arribar a final de mes i pagar el lloguer o la hipoteca del seu habitatge. En aquest sentit, un 42% són persones adultes, d'entre 35 i 65 anys, la majoria dels quals formen un nucli familiar de dos adults amb fills. També s'ha detectat que es tracta de persones amb dificultats laborals principalment al sector turístic.

A més, segons l'informe anual de 2020, unes 156 persones ateses són menors. La consellera insular d'Habitatge, Cristina Gómez, adverteix sobre la crueltat de les xifres i els efectes de la pandèmia: "La pobresa té cara de dona, perquè dues de cada tres persones que arriben a l'oficina són dones. També destaquen les dificultats de les persones majors amb pensions reduïdes i que no poder fer front al preu de lloguer".

stats