Societat 29/04/2021

L'OCB reclama un nou impuls a la Llei de Normalització Lingüística

Recorden que alguns articles s'han incomplert sistemàticament

ARA Balears
1 min
El president de l'OCB, Josep de Luis

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat a les administracions i tots els càrrecs públics que compleixin tots els articles de la Llei de Normalització Lingüística, i ha reclamat un nou impuls per potenciar la inclusió i normalització de la llengua catalana. En el 35è aniversari de l'aprovació de la llei, l'OCB ha sol·licitat que es facin públiques les dades d'usos de la llengua catalana en tots els àmbits per tal de conèixer la realitat de la llengua a les Illes Balears.

A través d'un comunicat, l'OCB ha reiterat el seu compromís i lluita constant per recuperar "plenament l'ús del català a les Illes Balears". En aquest sentit, han denunciat que durant els 35 anys d'història de la llei hi ha alguns articles que s'incompleixen de manera reiterada i han assegurat que actualment alguns representants polítics de l'Arxipèlag la desobeeixen.

A més, en el comunicat lamenten que després de 35 anys funcionaris públics de les Balears encara actuïn amb criteris supremacistes i considerin la llengua catalana un idioma de segona categoria. Davant aquesta situació, l'Obra Cultural Balear ha reclamat mesures perquè les administracions públiques siguin capaces de garantir l'accés a la llengua catalana de tota la ciutadania de les Illes.

L'OCB ha lamentat també que "l'ús social i la presència ambiental de la llengua catalana hagin retrocedit en tot el territori" i ha recordat que, "tot i els avanços en matèria de recuperació", actualment no s'ha aconseguit finalitzar cap dels processos de normalització i recuperació.

stats