Societat 17/06/2021

L'increment de les operacions i la manca d'infermeres saturen les urgències de Son Espases

Al matí hi havia 52 pacients pendents d'un llit i l'horabaixa en queden nou

ARA Balears
1 min
Entrada d'Urgències de l'Hospital de Son Espases, a Palma.

PalmaLes urgències de l'Hospital Universitari de Son Espases s'han saturat. Des de fa més de dos dies, alguns pacients esperen a observació un llit lliure a planta, segons ha avançat Diario de Mallorca i ha pogut confirmar l'ARA Balears.

Fonts del centre hospitalari expliquen que aquesta situació s'ha donat per dues causes principals. En primer lloc, s'ha incrementat l'activitat quirúrgica programada per tal de reduir llistes d'espera i, per tant, s'han hagut d'ocupar més llits. I per altra banda, "hi ha una manca de professionals d'infermeria" per atendre els pacients, ja que estan destinats a la campanya de vacunació contra el covid-19.

Actualment, la situació s'ha començat a destensar. Aquest dijous dematí, hi havia 52 pacients a urgències pendents d'ubicar a planta i, ara com ara, en queden nou, ja que s'han obert 18 llits i s'han reubicat professionals allà on feien més falta.

Cal recordar que l'hospital de referència de les Illes té habilitades sis línies de vacunació contra el coronavirus que, ara com ara, estan immunitzant principalment professionals essencials, un col·lectiu format per devers 38.000 persones que es preveu acabar de vaccinar a final de mes.

stats