Societat 23/06/2021

L'Ibavi ja és propietari de 19 habitatges més per 2,2 milions d'euros

Aquestes llars formen part de les 42 que va prometre adquirir al mes de maig, de les quals en té ja 29 a les seves mans

2 min
El conseller Josep Marí, el batle de sa Pobla Llorenç Gelabert, la gerent de l'Ibavi, Cris Ballester, i la regidora Xisca Mir.

Sa PoblaDues habitacions, dos banys, una cuina novíssima, un menjador amb vista a la marjal de sa Pobla i una terrassa gairebé tan gran com el pis. Així és un dels 19 habitatges dels quals aquest dimecres l'Ibavi n'ha formalitzat la compra. Ho ha explicat al municipi pobler el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, juntament amb la gerent de l’Ibavi, Cris Ballester, el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, i la regidora Xisca Mir. Amb la formalització d'aquesta compra, el Govern ja és propietari de 29 dels 42 habitatges dels grans tenidors que el passat mes de maig va anunciar que compraven en exercici del dret de tanteig i retracte. Aquests 19 habitatges eren de la SAREB. "Avui parlam de fets, els habitatges de grans tenidors que ja estan en mans de les persones més vulnerables gràcies als convenis amb els serveis socials, i estaran en mans dels menors de 35 anys ben aviat, a partir de setembre previsiblement", ha concretat el conseller.

L’import d'aquesta compra ha estat de 2,2 milions d'euros, una mitjana de gairebé 120 mil per pis. En total, el cost d'aquests primers 42 habitatges de grans tenidors és de 4,6 milions. Necessitaran alguna reforma 14 d'aquests habitatges, que seran els darrers en lliurar-se als seus nous habitants. Tots estan ubicats a Mallorca: Palma, Inca, sa Pobla, Manacor, Consell, Vilafranca de Bonany, Alcúdia, Muro, Campos, Llucmajor i Felanitx.

Una part d'aquests pisos adquirits està llogada, perquè forma part d’un conveni antic de cessió temporal dels pisos entre la SAREB i el Govern. En el seu moment es varen destinar a un conveni amb la Creu Roja, i ara estan ocupats per les persones a les quals se'ls va assignar el pis. Com que ja són propietat de l’Ibavi, quan es buidin pel motiu que sigui podran tornar a ser reassignats per aquesta administració.

Cinc d'aquestes cases ja s'han donat a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), mitjançant un conveni, per atendre necessitats d’emergència residencial temporal. Per la resta d’habitatges la idea és assignar-ne el 50% a serveis socials de les administracions públiques i a entitats del tercer sector (sempre a través de convenis), i l’altre 50% destinar-lo a joves menors de 35 anys. Aquells habitatges de grans tenidors que estiguin ubicats en promocions de l’Ibavi s’assignaran a persones de la llista de demandants.

La previsió, tal com han anunciat Marí i Ballester, és que la majoria dels habitatges es pugui començar a adjudicar el mes de setembre. Ara bé, els criteris generals d’adjudicació s'han de dur encara al Consell d’Administració del juliol, quan se suposa que s'aprovaran.

Grans tenidors i particulars

L’Ibavi també ha comprat habitatges de protecció pública de particulars; des de 2018 i fins avui s'han adquirit 29 habitatges per aquesta via. Entre els dels grans tenidors i els de particulars, ja s’han incorporat 71 nous habitatges al parc públic.

stats