Societat 03/03/2021

L'Ibavi cedirà 10 habitatges al Consell de Mallorca per destinar-los a les famílies en situació temporal d'emergència

Són pisos ubicats a Palma però també a la Part Forana

ARA Balears
1 min
Pisos de l'Ibavi a Sa Pobla.

PalmaL'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) cedirà 10 habitatges a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) -que depèn del Consell de Mallorca- per destinar-los de manera temporal a les famílies que hagin patit un desnonament i no tinguin alternativa residencial. Segons recull l'agència Efe, seran 10 pisos ubicats a Palma, però també a la Part Forana de l'illa. Així ho han acordat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

Marí ha destacat la importància de la col·laboració institucional per atendre les situacions d'emergència. Per això, ha afegit, "s'ha apostat per la cessió d'aquests paquets d'habitatges per atendre famílies en circumstàncies excepcionals i facilitar-los un habitatge temporal".

Un altre dels temes que s'ha tractat durant la reunió és el disseny i la presa de decisions en matèria de mobilitat i transports. Cladera ha dit que el Consell de Mallorca entraria a formar part del Consorci de Transports de Mallorca i que així contribuirà "en decisions importants que ara són damunt la taula, com per exemple el tramvia a Palma, que suposa un canvi important en el model de mobilitat de l'illa", ha apuntat.

El conseller ha destacat que aquesta integració del Consell "és molt positiva" per poder dur endavant el desplegament de les polítiques del Pla director de mobilitat de les Balears aprovat la setmana passada. A més de la millora del transport públic, aquest pla preveu altres mesures de foment del transport col·lectiu, com per exemple els aparcaments dissuasius als afores dels centres urbans.

stats