Societat 23/10/2021

L'Euroregió Pirineus Mediterrània aposta per la transició verda per fer front a l'emergència climàtica

Els representants dels tres territoris que formen l'entitat han reiterat el compromís sobre la inclusió lingüística i cultural

ARA Balears
2 min
El director de Relacions Exteriors del Govern, Antoni Vicens, amb les representants d'Occitània i Catalunya, Nadia Pellefigue i Muntsa Vilalta.

PalmaL'Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) ha celebrat una reunió a Perpinyà amb representants dels tres territoris –Illes Balears, Catalunya i Occitània– que ha servit per aprovar un posicionament comú sobre el canvi climàtic i per posar en marxa el full de ruta 2021-2030. Segons ha explicat el Govern, els representants dels tres territoris reiteren el compromís sobre la inclusió lingüística i cultural.

Després dels recents processos electorals que han tingut lloc als territoris de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània (constituïda des del 2009 com a Agrupació Europea de Cooperació Territorial), els representants executius d'Occitània, les Balears i Catalunya han reiterat la importància de la cooperació euroregional i la importància de definir les estratègies a implementar per assolir els objectius del nou full de ruta de l'entitat.

Amb l'objectiu de construir un futur resilient compartit a l'horitzó 2030, l'EPM ha validat el compromís i la voluntat d'actuar conjuntament per part dels nous representants: Nadia Pellefigue, vicepresidenta de la Regió d'Occitània / Pirineus-Mediterrània, responsable d'Educació superior, Recerca, Europa i Relacions internacionals, en representació de Carole Delga, presidenta de la Regió d'Occitània i actual presidenta de l'Euroregió; Antoni Vicens, director general de Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears; i Muntsa Vilalta, directora general d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya.

L'Executiu balear ha assenyalat en un comunicat que l'EPM impulsa i participa en projectes de difusió cultural de tots els horitzons, donant suport així a l'educació lingüística més variada i completa possible, valorant d'aquesta manera entitats com la Bressola a Occitània. "L'obertura a totes les llengües i cultures permet una millor comprensió intercultural, base del dinamisme d'aquest ampli territori", ha destacat el Govern.

Els membres de l'Euroregió han posat en relleu que l'horitzó 2030 representa una fita per demostrar la capacitat de cooperació euroregional per aportar més resiliència i sostenibilitat als seus territoris, amb una perspectiva cada cop més europea i internacional.

stats