Cas Hasél
Societat 18/02/2021

L'Audiència de Lleida confirma una tercera condemna contra Hasél per amenaces

El raper atribueix la nova pena a un muntatge policial

2 min
Pablo Hasél en el moment de ser detingut

L'Audiència de Lleida ha confirmat la condemna de dos anys i mig de presó per a Pablo Hasél per haver amenaçat el testimoni d'un judici per una presumpta agressió d'un guàrdia urbà a un menor, en què l'agent va ser absolt. En concret se'l condemna a un any i nou mesos de presó per un delicte d'obstrucció de la justícia i nou mesos per amenaces. La sentència, la tercera per al raper, no és ferma i la defensa pot presentar-hi recurs, encara que si finalment el recurs es rebutgés, se sumaria a les dues per enaltiment del terrorisme (de dos anys i nou mesos) i també a un altre any de presó per no haver pagat les multes imposades en diverses sentències. En total, doncs, Hasél acumularia uns 6 anys i mig de presó.

Hasél ha conegut la nova condemna des de la cel·la de la presó de Lleida, on va ingressar dimarts després de ser detingut a l'exhaurir-se el termini per ingressar-hi voluntàriament. El raper ha atribuït la decisió judicial a una “operació d’Estat” per “desviar el debat sobre la llibertat d’expressió” i, en un comunicat penjat per la seva plataforma de suport, defensa que se l'ha condemnat “sense proves en un clar muntatge policial”. El jove encara té pendent una quarta causa per agressions a periodistes.

Segons la sentència confirmada per l'Audiència, ha quedat provat que el 16 d'octubre del 2012 Hasél va escriure a les xarxes socials que la Guàrdia Urbana "havia comprat un testimoni fals per declarar contra un company a qui van apallissar brutalment" i hi acompanyava una fotografia del testimoni. També, segons la sentència, el 18 d'octubre del 2017 el cantant es va dirigir al testimoni, que estava assegut en una cafeteria del centre de Lleida, li va recriminar la declaració i li va intentar donar una puntada de peu, abans de dir-li "Et mataré, fill de puta, ja t'agafaré".

La versió de Hasél és que va denunciar un “fals testimoni que va ajudar la Guàrdia Urbana de Lleida a donar una pallissa a un company per enganxar cartells” i que, com a revenja, el denunciat es va presentar un dia prop de casa seva per agredir-lo. "Jo em vaig defensar, com és lògic, fins que ens van separar”, ha relatat.

stats