Societat 14/07/2021

L'associació Dona Sana denuncia el tiktoker Naim Darrechi davant la Fiscalia

La plataforma es mostra preocupada perquè l'influencer "banalitza una pràctica amb greus conseqüències per a la salut sexual i reproductiva de les dones"

ARA Balears
2 min
Facebook, Google i Twitter aturen la col·laboració amb Hong Kong i Tik Tok marxa de l'illa

PalmaL'Associació de Dones de Balears per la Salut Dona Sana ha denunciat aquest dimecres l'influencer mallorquí Naim Darrechi per les declaracions que va fer en què admetia que mentia les seves parelles dient que era estèril per no utilitzar el preservatiu. Així ho ha anunciat l'entitat en un comunicat en el qual apel·la a la responsabilitat de l'influencer pel nombre de seguidors que té, la majoria "molt joves".

Dona Sana ha expressat preocupació davant els seguidors més joves que "banalitzen una pràctica amb greus conseqüències per a la salut sexual i reproductiva de les dones". La plataforma també assenyala que la pràctica coneguda com a stealthing –que consisteix a llevar-se el preservatiu durant una relació sexual sense consentiment de la dona– ja ha estat objecte de sentències condemnatòries a Espanya.

Així mateix, han recordat que "segons la Llei de protecció integral de la infància i l'adolescència davant la violència i l'esperit de la nova llei de llibertat sexual, llevar-se el preservatiu o ejacular dins sense consentiment és abús sexual i es reconeixerà com a agressió". Amb tot, Dona Sana considera que les declaracions de l'influencer "poden ser constitutives d'un delicte d'apologia de l'agressió sexual" i demana que s'adoptin mesures.

Cal recordar que el Govern balear va anunciar dimarts que es querellaria contra Naim Darrechi "per abús sexual mitjançant engany a un nombre indeterminat de dones, per incitació a la violència contra les dones i contra la seva llibertat sexual, drets sexuals i reproductius i contra els delictes que puguin sorgir a raó de la instrucció". A més, l'Institut Balear de la Dona (IBDona) ha denunciat Darrechi al canal prioritari de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per demanar que tanquin el seu canal de YouTube i el seu compte de TikTok, emparats en l'article 52 de la Llei de protecció integral a la infància i l'adolescència.

stats