Societat 19/05/2021

L'assassí confés de sa Pobla passarà a disposició judicial entre avui i aquest dijous

Avui s'han practicat les autòpsies als cadàvers, encara que no ha transcendit més informació sobre les circumstàncies de les morts

ARA Balears
3 min
La Guàrdia Civil va precintar l'habitatge en què es varen produir els fets.

PalmaL'assassí confés de la seva dona i el seu fill a sa Pobla passarà aquest dimecres o aquest dijous a disposició judicial a Inca, després d'estar arrestat a les dependències policials de Palma des d'aquest dilluns. Segons ha informat Europa Press, aquest dimarts s'han practicat les autòpsies als cadàvers de la dona i del nin, encara que no ha transcendit més informació sobre les circumstàncies de les morts.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil avança en les diligències corresponents per esclarir les circumstàncies del primer crim masclista registrat aquest 2021 a les Balears, encara que de moment tampoc està prevista la reconstrucció dels fets en presència del detingut.

Cal recordar que la Guàrdia Civil va detenir aquest dilluns l'agressor. L'home es va entregar després de telefonar als agents per indicar-los on es trobava. Els agents varen trobar el cos sense vida d'una mare, de 28 anys, i del seu fill, de 7 anys, al seu domicili de sa Pobla. Eren Wuarda Ouchene, Mohammed i també un nadó que venia en camí; un crim traumàtic que ha deixat glaçat tota la comunitat.

La víctima estava embarassada de tres mesos i mig, s'ha sabut que la parella es trobava en procés de separació i que la dona havia denunciat l'agressor dues vegades. Fonts properes a la investigació apunten que l'assassí tenia problemes amb les drogues.

En aquest sentit, la delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, ha negat aquest dimarts que s'hagi fallat en el seguiment de la víctima, que havia tornat a conviure amb el presumpte assassí tot i les dues denúncies que havia posat contra ell el 2012 i el 2018. Calvo ha assegurat que "no hi ha indicis" que s'hagin produït errors en el sistema de protecció i seguiment perquè va ser la mateixa denunciant la que va sortir del programa argumentant que no hi havia símptomes o risc d'amenaces.

La delegada del govern espanyol a les Illes ha explicat que després de la primera denúncia que va fer l'any 2012, les amenaces varen aturar quan l'home "va desaparèixer", i per això es va aixecar l'ordre d'allunyament, mentre que després de la segona denúncia la dona va tornar a entrar en el programa Viogen.

Minut de silenci que s'ha fet aquest dimarts a sa Pobla en memòria de les dues víctimes assassinades.

Rebuig i dolor per l'assassinat

L'assassinat masclista ha commogut la societat i ha provocat el rebuig unànime per part de les institucions i les entitats de les Balears. Les reaccions varen començar aquest mateix dilluns: després de conèixer la notícia, el Govern ja va condemnar els fets i va anunciar que es personarà com a acusació particular al cas.

A més, aquest dimarts el Parlament ha guardat un minut de silenci abans de començar amb la sessió plenària per mostrar la seva condemna pels fets i traslladar les seves condolences als familiars i amics de les víctimes. A les 12 h l'Ajuntament de sa Pobla també n'ha convocat un davant el consistori per condemnar els fets i que no quedin en l'oblit les dues víctimes mortals.

Per la seva part, el Moviment Feminista de Mallorca ha convocat aquest dimecres, a través de les xarxes, una concentració a les 19 h a plaça d'Espanya de Palma sota el lema "Ens volem vives!". El Lobby de Dones ha expressat, a través d'un comunicat, "l'horror i el rebuig" pel crim, i han remarcat que "és igual la nacionalitat, la cultura o la religió, ja que el patró és comú: un masclista autoritari, destructor i sense futur".

stats