Societat 07/04/2021

L'Àrea de Salut de Menorca vacunarà 4.012 persones contra la covid-19 la setmana que ve

Es passarà d’administrar 376 dosis diàries a 652

Iván Martín
1 min
Una persona es vacuna contra el coronavirus a un dels espais habilitats per l'Àrea de Salut de Menorca.

MaóL’Àrea de Salut de Menorca ha reprès aquest dimecres les jornades d’activitat de tretze hores als dos punts de vaccinació poblacional contra la covid-19, a Maó i a Ciutadella, després dels dies festius de la Setmana Santa, durant els quals el Recinte Firal de Maó i la Sala Polivalent Canal Salat han obert només en l’horari de matí. En total, durant la setmana que ve seran vacunades 4.012 persones amb la primera dosi.

Entre avui i demà hi haurà una sola línia de vacunació a cada centre, per administrar un total de 376 dosis diàries d’AstraZeneca, 188 persones a cada espai. De tota manera, a partir de dissabte el ritme de vacunació s’intensificarà gràcies a l’arribada de 5.140 dosis, 2.340 de Pfizer i 2.800 d’AstraZeneca, xifra rècord des de l’inici de la campanya.

Així doncs, a partir de dissabte i com a mínim fins dimarts, es passarà d’administrar 376 dosis diàries a 652 i s'obrirà una segona línia de vacunació per inocular dosi de Pfizer al grup poblacional de la franja d’edat de 75 a 79 anys, de manera que es començarà pels de més edat.

Tant el Recinte Firal de Maó com la Sala Polivalent Canal Salat tindran operatives dues línies de vacunació diferenciades: una per continuar administrant AstraZeneca a persones de 55 a 65 anys del grup 3B i una altra línia de Pfizer per a persones de 75 a 79 anys. La citació d’aquestes persones es farà també de manera diferenciada: InfoVacuna continuarà telefonant a les que han de ser vacunades amb AstraZeneca, mentre que el personal dels punts d’admissió dels centres de salut i de l’hospital Mateu Orfila s’encarregarà de telefonar a les que rebran la dosi de Pfizer.

stats