Societat 25/05/2022

L'Ajuntament de Palma treu la licitació per gestionar vuit escoletes municipals

El nou pressupost quasi duplica l'anterior amb l'objectiu de millorar els sous del personal

ARA Balears
1 min
Una escola de les Balears.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha començat els tràmits per licitar la gestió de vuit escoles municipals. Segons ha informat l'Àrea d'Educació i Política Lingüística de Cort, a través d'un comunicat, no són licitacions noves, sinó que es renova la gestió de les ja existents amb l'objectiu de millorar les prestacions econòmiques i augmentar els sous dels treballadors. Així, aquestes licitacions comptaran amb un pressupost de 9,7 milions d'euros.

En aquest sentit, Cort ha explicat que aquesta partida pressupostària pràcticament duplica l'anterior i han informat que l'objectiu d'aquest augment econòmic és incrementar els salaris del personal docent i no docent dels centres d'acord amb l'aplicació del Conveni Col·lectiu Sectorial, augmentar les jornades laborals del personal i les previsions d'incrementar el nombre de treballadors, potenciar l'atenció als alumnes amb Necessitats Educatives Especials (NEE) i el nombre d'educadors i incorporar en el contracte de determinats aspectes del manteniment de les escoles a càrrec de l'empresa adjudicatària.

En el comunicat, l'Ajuntament de Palma ha explicat que les licitacions són per les escoles municipals de S'Arenal, Ciutat Antiga, Santa Creu, Maria Mut i Mandilego, Son Fuster, Son Ferriol, Son Espanyolet i Can Alonso. A més, han detallat que les empreses que s'interessin per la licitació hauran de presentar un projecte de gestió pedagògica, organitzativa i administrativa del servei, i han remarcat que en tots els casos s'hauran d'adaptar als eixos de la línia educativa del Patronat: servei educatiu inclusiu i preventiu; ensenyament en català; període d'acollida i adaptació al centre; alimentació saludable i de proximitat, amb servei de cuina pròpia; formació permanent del personal; i innovació i millora.

stats