Societat 26/09/2022

L'Ajuntament de Palma demana a Educació més ombres i espais verds als nous centres

La Regidoria d'Educació de Cort invertirà 400.000 euros en millores a la meitat dels patis escolars de Ciutat

2 min
Els jocs infantils del CEIP Son Oliva són un dels primers en renovar-se.

PalmaLa Regidoria d'Educació de Palma ha demanat a la Conselleria d'Educació que els projectes dels nous centres educatius a Ciutat tinguin en compte el context de canvi climàtic i, per tant, disposin de més ombres naturals i espais verds. El regidor d'Educació, Llorenç Carrió, ha afirmat que el proper centre que es projecta, la zona de La Femu, encara té "aquestes necessitats i entenem que s'hi han d'incloure". "No només és que ha arribat l'estiu més prest, és que el curs comença abans i acaba després", ha afegit.

Per la seva banda, la tinent de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha assegurat que, juntament amb la Conselleria, "treballam perquè els nous projectes vinguin acompanyats d'una bona orientació a l'hora d'edificar", i ha insistit que "no pot haver-hi patis que no tinguin ombres perquè evidentment hi ha un canvi climàtic i el mes de maig pot ser complicat". També han demanat al departament de Martí March que treballi en un pla de climatització. "Creim que és important, ha de ser un repte immediat que s'ha d'afrontar tant per part de l'Ajuntament com per la Conselleria", ha assenyalat.

D'altra banda, Pastor ha anunciat una inversió de 400.000 euros per renovar els jocs infantils dels patis de la meitat de les escoles de Palma. L'altra meitat "ja estan en condicions òptimes", ha assegurat. Així, les instal·lacions actuals es canviaran per altres de més noves, "prioritzant la seguretat". La tinent de batle ha detallat la notícia en una visita al CEIP Son Oliva, que serà una de les primeres escoles a renovar els jocs infantils, juntament amb els CEIP Joan Capó, La Soledat, Can Pastilla i Son Ferriol.

Sòls per a noves escoles

Carrió ha assegurat que l'Ajuntament ha cedit tots els solars que la Conselleria els demanava per noves infraestructures "i entenem que ja es pot anar fent feina". Precisament la Conselleria va fer al·legacions al nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Palma perquè es reservassin més terrenys amb finalitat educativa en les barriades amb més increment de població. En aquest sentit, el regidor ha defensat que el pla "inclou molt més solars de què hi havia previstos fins ara".

stats