Societat 29/12/2021

L'Ajuntament de Palma augmenta el pressupost per al 2022 un 2,8%

Es destinaran 45 milions d'euros a polítiques socials, la quantitat més elevada fins ara

ARA Balears
1 min
El ple de l'Ajuntament de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat en ple extraordinari els pressupostos per al 2022. Els comptes municipals pugen fins als 475.490.000 euros, un 6,9% més que el pressupost inicial del 2021, i un 2,8% més que el pressupost final del 2021, que incloïa romanent. Els comptes dels organismes autònoms i les empreses públiques del Consistori sumen 202 milions d'euros. A més, Cort ha preparat el paquet d'ajuda social més elevat fins ara: el pressupost social serà de 45 milions d'euros.

El Consistori ha assenyalat que es destinaran 7,4 milions d'euros en ajudes a les famílies vulnerables. Es reforça l'Oficina Antidesnonaments fins a 440.000 euros i l'àrea de Justícia Social suma gairebé un milió per millorar l'atenció a les dones víctimes de violència masclista.

Per altra banda, el Consistori ha recalcat que manté l'aposta per l'ocupació. Es mantenen els tributs congelats, i s'impulsen ajudes a empreses per donar una resposta activa a la promoció econòmica. Així, es consoliden les ajudes als sectors econòmics: dos milions d'euros per al 2022. I augmenta la inversió en promoció turística de la ciutat, que puja més de 300.000 euros.

El regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García, ha destacat durant la seva intervenció que el pressupost està basat en quatre línies estratègiques, la primera de les quals és la Palma que funciona, amb millores en vialitat, manteniment, enllumenat i seguretat als carrers, i més neteja, atès que la dotació econòmica per a Emaya puja un 20%.

Un altre eix dels pressupostos és la sostenibilitat, amb més zones verdes a Palma, transport sostenible i eficiència del cicle de l'aigua, depuradores d'Emaya, eficiència energètica en enllumenat i desenvolupament en mobilitat elèctrica.

stats