Societat 21/08/2019

"Les Kellys han dit que ja està bé que es riguin d'elles"

Rafael Sánchez, secretari general de la CGT d'Eivissa i Formentera, denuncia coaccions i assegura que vigilaran que ningú pugui impedir la vaga dels dies 24 i 25 d'agost

Maria Fuster
2 min
"Les kellys han dit que ja està bé de riure-se'n d'elles"

Palma"Fa tres o quatre anys, quan va començar el moviment de les Kellys, tots els partits polítics varen fer promeses que no es varen complir i, per això, ara han dit que ja està bé que es riguin d'elles", assenyala Rafael Sánchez, secretari general de la CGT Eivissa i Formentera. Sánchez assegura que les cambreres de pis han patit coaccions des de la Patronal i que el dies 24 i 25 el sindicat tindrà dos advocats vigilant perquè no hi hagi ningú que intenti impedir que aquestes dones puguin secundar la vaga. "L'article 315 del Codi Penal penalitza amb tres anys de presó impedir aquest dret".

Sánchez recorda que el 15 de juliol en una assemblea més de cent treballadores del sector varen decidir fer vaga, la qual té el suport legal necessari de la CGT. Alhora convida Manuel Sendino, gerent de la Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera, "a anar al jutjat a denunciar-ho "si creu que és il·legal", ja que nosaltres hem presentat tota la documentació, segons demana la llei".

El sindicalista afirma que el que reclamen les Kellys és l'aplicació de la Llei 31/1995 de prevenció de riscos laborals i que s'inclogui en el Conveni d'Hoteleria, que està prorrogat fins al 2022, la mesura del temps per poder controlar la sobrecàrrega de feina.

Entre els problemes principals, el secretari general de la CGT de les Pitiüses destaca la manca d'inspectors i que la trentena d'inspeccions anunciades pel Govern són insuficients i no arriben al 7% de la planta hotelera. També remarca que fa sis anys consecutius que les Balears encapçalen la llista negra de sinistralitat laboral.

El 15 d'agost la patronal i les treballadores no varen arribar a cap acord al TAMIB. A Eivissa i Formentera fan feina com a cambreres de pis unes 7.000 dones. La Conselleria de Treball va informar el 18 d'agost que hi ha 97 cambreres de pis diagnosticades amb malalties professionals.

stats