El jutge imposa una fiança de sis milions d'euros pel cas Cursach

El magistrat que instrueix el cas ha ordenat que es jutgi l'empresari i 23 acusats més

Enrique Morell, magistrat que instrueix les principals peces del cas Cursach, ha ordenat que es jutgi l'empresari mallorquí i 23 acusats més, segons ha avançat Diario de Mallorca. A més, el jutge ha imposat als 24 acusats una fiança de sis milions d'euros que, en cas que no la paguin, es  procedirà a l'embargament dels seus béns.

Segons Diario de Malllorca, els acusats s'enfronten a delictes greus. Juntament amb Cursach, s'hauran d'asseure a la banqueta dels acusats Tolo Sbert, executiu d'oci; Jaume Lladó, director de la discoteca Tito's; Arturo Segade, excap de sala de la discoteca; Pilar Carbonell, exdirectora general de Turisme; Bernardí Seguí, exarquitecte de la Conselleria; Julián Garau, zelador jubilat de Cort; i els policies locals Antoni Bergas (jubilat), Juan Miguel Mut, Bartolomé Capó, Gabriel Torres, Feliciano Franco, Gabriel Mayol, Josep Mayans, Miguel Estarellas, Rafel Amengual, Carlos Vallecillo, Carlos Tomas, Nicanor Góngora, Felipe Florit, Rafael Estarella, Tomás Mas i el funcionari de Calvià Jaume Nadal. 

La Fiscalia, segons apunta Diario de Mallorca, demana vuit anys i mig de presó per a Tolo Cursach i se l'acusa de pertinença a grup criminal, prevaricació administrativa,  suborn i coaccions. A l'escrit d'acusació, es determina que l'empresari pagava sous a policies per tenir controlat el negoci nocturn i que subornaven els funcionaris per tenir més influència a les zones de Palma i Calvià, punts on Cursach tenia els seus negocis.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF