El jutge envia a presó provisional el capità i dos oficials del vaixell 'Grande Europa'

Els tres detinguts són sospitosos de l'incendi que va registrar el mercant el mes de maig a la costa nord de Mallorca

El jutjat d'Instrucció número 20 de València ha acordat l'ingrés a presó provisional, eludible sota fiança, del capità i dos oficials del mercant italià 'Grande Europa', de la naviliera Grimaldi Lines, després de ser detinguts com a presumptes autors de l'incendi registrat al maig en aquest vaixell, al sud de Mallorca.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat ha informat que el jutjat valencià, en funcions de guàrdia quan va rebre els tres detinguts, ha acordat inhibir-se de les diligències en favor del jutjat d'Instrucció número 11 de Palma, que tenia coneixement previ dels fets.

Segons les fonts, el jutge que substituïa el titular del jutjat d'Instrucció número 20 de València va acordar l'ingrés a la presó provisional per a tots tres, eludible sota fiances de 9.000 euros, en el primer dels casos, i de 5.000 euros en els altres dos.

La causa continua sota secret de sumari per un delicte d'incendi, segons han indicat les mateixes fonts. L'incendi en el mercant italià 'Grande Europa', de la naviliera Grimaldi Lines, es va produir a mitjan maig a alta mar al sud de Cabrera i va afectar uns 160 vehicles, el 10% de la càrrega.

El 22 de maig, el mercant va arribar a la terminal de creuers del port de València des de Palma acompanyat de dos remolcadors, per fer la descàrrega dels vehicles i diversos contenidors que també transportava i, posteriorment, anar a tallers per a la seva reparació.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF