El jutge cita com a investigats per desobediència 6 regidors de Badalona pel 12-O

Hauran de declarar dimarts i dimecres de la setmana que ve, segons ha informat el TSJC

El magistrat del jutjat d’instrucció número 4 de Badalona ha citat a declarar com a investigats per un delicte de desobediència 6 regidors de l'Ajuntament de la ciutat. El jutge actua arran de la denúncia del PP, que els acusa  d'haver obert les portes del consistori malgrat l'ordre judicial d'anul·lar l'acord entre el consistori i els sindicats de poder treballar el 12 d'octubre, que és una festa estatal. Oriol Lladó Agnès Rotger i José Téllez estan citats dimarts de la setmana que ve, i Laia Sabater, Francesc Duran i Fàtima Taleb, dimecres.

La denúncia interposada conté aquests 5 punts:

  1. "Desobediència a l'autoritat" per haver obert les dependències de l'Ajuntament tot i existir una ordre del jutge de fer festa amb motiu del 12 d'octubre.
  2. "Destrucció de document públic en vigor", en el cas del regidor José Téllez, que va estripar la resolució judicial.
  3. "Obertura d'un establiment públic en dia festiu, sense cobertura legal ni decret".
  4. "Permetre l'accés en una instal·lació pública sense registre d'entrada ni control d'identitat en un dia inhàbil a efectes administratius", ja que no es podien fer tràmits.
  5. "Utilització d'un espai públic per fer apologia de la desobediència a la llei, la insubmissió de les lleis i resolucions judicials de l'Estat".

Al llarg del matí del 12 d'octubre i durant 4 hores els regidors van atendre unes 200 persones que tenien consultes –segons dades del mateix govern municipal–, però en cap cas van fer tràmits oficials. Téllez va qualificar la prohibició judicial de treballar de "cop d'estat a la sobirania local" i va afirmar que "cap jutge ni cap delegada del govern" els podia impedir exercir la tasca de representació política.