La justícia determina que Julio Iglesias té un altre fill

El jutge dona la raó a Javier Sánchez Santos, que assegurava que el cantant és el seu pare biològic

El titular del jutjat de primera instància número 13 de València ha sentenciat que Julio Iglesias és el pare biològic de Javier Sánchez Santos, de 43 anys. El judici per la suposada paternitat del cantant va quedar vist per a sentència el 4 de juliol, després d'una vista en què només va declarar com a testimoni la mare de Sánchez Santos, l'exballarina María Edite. 

L'advocat de Sánchez, Fernando Osuna, va insistir la setmana passada que hi havia indicis evidents en la causa, ja que Sánchez va néixer nou mesos després de la relació que Edite va mantenir amb Iglesias. A més, la semblança física entre el cantant i qui assegurava ser el seu fill és "enorme", i existia, per part del cantant, "una negativa injustificada, tres o quatre vegades, a fer-se la prova de l'ADN". 

De totes maneres, l'advocat d'Iglesias, Fernando Falomir, ja ha anunciat la seva intenció de recórrer la sentència davant de l'Audiència Provincial de València. En la seva opinió, el jutge ha donat un valor "quasi total" a la negativa del cantant de sotmetre's a la prova d'ADN, i per aquest motiu ha lamentat "l'absència total de prova". "Julio Iglesias i María Edite van coincidir un dia en una sala de festes. Això no pot ser cap indici que mantinguessin relacions", ha afirmat. Fins ara, el principal argument de la defensa ha sigut que la qüestió ja s'ha jutjat anteriorment, tant a València (el 1991 i el 1992) com a Miami (el 2004). En cap dels casos es va determinar la paternitat d'Iglesias. Per la seva banda, Fernando Osuna va advertir, després del judici, que si calia portaria el cas fins al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). 

Tot i que el cantant s'ha negat a fer-se la prova de paternitat (segons el seu advocat, estaria disposat a fer-se-la un cop s'hagi pronunciat l'Audiència), la defensa havia aportat com a prova un test d'ADN que s'havia fet a partir d'una mostra de saliva obtinguda per un detectiu de Miami d'una ampolla extreta de les escombraries de Julio José Iglesias, un dels fills legítims del cantant. Aquella prova va determinar que Sánchez era fill de Julio Iglesias amb un 99% de probabilitats, però el jutge la va invalidar perquè la mostra s'havia obtingut sense consentiment de l'afectat ni autorització judicial. 

A Julio Iglesias, de 75 anys, se li coneixien, fins ara, vuit fills. Els tres primers (Chábeli, Julio i Enrique) van néixer entre el 1971 i el 1975, fruit de la seva relació amb Isabel Preysler. Els altres cinc (Miguel Alejandro, Rodrigo, les bessones Victoria i Cristina, i Guillermo) els va tenir amb la seva segona dona,  Miranda Rijnsburger, amb qui es va casar el 2010 (tot i que els fills van néixer entre el 1997 i el 2007). Javier Sánchez Santos, doncs, es converteix, cronològicament, en el seu quart fill, ja que va néixer el 1976, dos anys abans que Iglesias es divorciés de Preysler. 

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF