Societat 11/09/2020

La justícia avala el confinament dels quatre barris de Palma

A partir d'aquest divendres a les 22 hores s'hi aplicaran les restriccions sanitàries

Ara Balears
2 min
Aquestes són les zones de Palma afectades pel confinament del Govern

PalmaLa justícia avala les noves restriccions sanitàries imposades pel Govern balear i ordena el confinament dels barris de Son Gotleu, Can Capes, la Soledat Nord i una part de Son Canals a partir de les 22 hores d'aquest divendres.

El Jutjat número 3 de Palma ha avalat, així, la resolució de la Conselleria de Salut de les Illes Balears, en la qual reclamava imposar un nou confinament a les zones de Palma amb més incidència de coronavirus.

Així doncs, els veïns de les barriades afectades no podran sortir del perímetre on s'apliquen les limitacions més que per causes justificades: anar a fer feina, a escola, al metge o desplaçar-se per cuidar un familiar, o per anar al banc o fer algun tràmit oficial o administratiu. Salut va explicar també que no estarà prohibit sortir de casa, tot i que la recomanació és quedar-hi com més temps millor i no fer desplaçaments innecessaris.

A més, estaran prohibides les trobades i reunions de més de cinc persones –si no són convivents– tant a les cases com als espais públics. Aquesta restricció inclou els casaments, les cerimònies religioses –llevat dels funerals i vetles–, les celebracions i la pràctica de qualsevol esport. Això sí, la limitació no afectarà els centres de treball ni el transport públic.

Els comerços, bars i cafeteries hauran de reduir la capacitat al 50%, i s'hi haurà de respectar en tot moment la distància de seguretat d'1,5 metres. Només hi podrà haver cinc persones com a màxim a cada taula i el consum a la barra no estarà permès. A més, tots els negocis hauran de tancar a les 22.00 hores com a màxim. També s'establirà un horari durant el qual les persones majors de 65 anys tindran prioritat.

stats