Societat 11/02/2019

La justícia colombiana decreta presó per a García Roldán

El presumpte estafador es va tenyir els cabells i es va aprimar per passar desapercebut al país

Ara Balears
1 min

PalmaCarlos García Roldan, el presumpte cap d'una de les estafes immobiliàries de Mallorca, ha entrat a un centre penitenciari Colòmbia, després de dictar-se presó contra ell, segons ha informat 'Diario de Mallorca'.

Aquest dilluns horabaixa, el programa d'IB3 'Cinc Dies' ha emès les imatges del moment en què capturaven el presumpte estafador. El seu aspecte és molt diferent al que tenia fa uns mesos, quan es va emetre l'ordre de crida i cerca.

Recordem que les denúncies varen començar a arribar el mes de març del 2018 amb motiu de les excuses que es donaven des de la immobiliària. Quan varen traslladar les denúncies a la Policia Judicial d'Algaida va començar la investigació.

Segons 'Diario de Mallorca', fonts policials varen assenyalar que si l'acusat s'oposa al lliurament, l'extradició pot demorar-se mesos, temps que el detingut haurà de passar en una presó colombiana. També, si accepta tornar a Mallorca, el lliurament podria tardar unes quantes setmanes.

L'advocat de la majoria de les víctimes, Bartolomé Salas, va explicar que els seus clients varen tardar molt a veure que hi havia irregularitats, ja que "els responsables de la immobiliària parlaven amb molta convicció", fins al punt que hi va haver gent que, fins fa dos mesos, abans de destapar-se l'estafa, encara pagaven.

Les quantitats que demanaven, segons Salas, oscil·laven entre 30.000 i 100.000 euros, i fins i tot xifres superiors. "Hi havia gent que pagava mes per mes i altres que varen pagar grans quantitats fins a dues vegades", comenta.

stats